DEMANTI

Hrvoja Petrača u toplicama se ne tetoši

17.02.2011 u 18:00

Bionic
Reading

Dana 17.02.2011. na stranicama tportal.hr, pod naslovom 'Zatvorenika Petrača tetoše u Daruvarskim toplicama', objavljeno je nekoliko neistinitih navoda koji kompromitiraju Daruvarske toplice kao Ustanovu, pa smo prisiljeni na ovaj način zamoliti vas da ih, na sti način i demantirate

Svjesni činjenice da je za medije interesantno pisati o gospodinu Hrvoju Petraču, samo po sebi nebi predstavljalo nikakav problem. Kao što smo predhodno spomenuli, neki navodi su potpuno netočni. Gospodin Hrvoje Petrač provodi rehabilitaciju u Daruvarskim toplicama temeljem Uputnice HZZO-a te se na njega primjenjuju sva pravila rehabilitacije kao i za svakog drugog pacijenta. Dakle, apsolutno je netočno da gosp. Hrvoje Petrač "bira hranu" koju će konzumirati već konzumira hranu kao i svi drugi pacijenti Daruvarskih toplica.

S obzirom da se gosp. Hrvoje Petrač nalazi na odsluženju zatvorske kazne, primjenjuje se i Zakon o izvršenju kaznenih sankcija. To znači da gosp. Hrvoje Petrač ne raspolaže nikakvim novčanim sredstvima te je samim tim nemoguće da je "velikodušan što se tiče napojnica", kako ste vi to iznijeli u vašem članku. Isto tako gosp. Hrvoje Petrač je pod 24-satnim nadzorom Pravosudnih policajaca i komunicira, isključivo, sa zaposlenicima Daruvarskih toplica koji sudjeluju u njegovoj rehabilitaciji i liječenju.

Daruvarske toplice su ustanova koja obavlja liječenje i rehabilitaciju profesionalno, bez obzira o kome se radi i to nas, uz naše stručno osoblje, čini jednom od najboljih ustanova u Republici Hrvatskoj.

U nadi da ćete poduprijeti naša nastojanja da nastavimo istim putem i budemo još bolji, srdačno vas pozdravljamo.