Hrvatska ZABRANJEN RAD NOBILU

Ako je kažnjen zbog pisma, Kosor će ga povući

Premijerka Jadranka Kosor reagirala je preko glasnogovornika Mladena Pavića na optužbe odvjetnika Ante Nobila. Naime, Nobilo smatra da je upravo Kosor odgovorna jer ga je HOK nepravomoćno kaznio zabranom odvjetničkog rada na šest mjeseci

'Odluka je apsolutno nepravedna. To je politička odluka jer je i cijeli proces politički motiviran. Obrana Damira Polančeca neće zbog ovog trpjeti, istim principima kojima sam ga branio, branit ću ga i dalje', rekao je danas za tportal Anto Nobilo.

Kosor je, naime, u svibnju poslala pismo Hrvatskoj odvjetničkoj komori u kojoj traži da se preispitaju izjave odvjetnika Nobila poput onih da je postupak politički motiviran i da Kosor i ministri smještaju njegovom klijentu Damiru Polančecu.

Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić kaže da je upravo današnja Nobilova izjava pritisak na pravosuđe i dodaje kako je premijerka Kosor spremna povući svoje pismo HOK-u ako je zbog njega donesena nepravomoćna presuda disciplinskog vijeća prema kojoj se Nobilu zabranjuje rad na šest mjeseci te ga se kažnjava iznosom od 10.000 kuna.

'Premijerka je u tom pismu samo odbacila neistinite tvrdnje da je riječ o političkom procesu. Kosor je samo pitala za mišljenje dozvoljava li kodeks odvjetničke etike njegove izjave i predstavlja li to pritisak na pravosuđe', rekao je Pavić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još