TKO JE UKRAO BRDO?

Žužulov šou: Pred novinare istresao desetke kilograma dokumenata

16.02.2011 u 12:30

Bionic
Reading

'Imamo otpremnicu za svaki kamion koji je prevozio materijal, svakoga su snimile nadzorne kamere te je i izvagan. Netko želi uništiti mene i mojih 600 radnika', tvrdi suvlasnik Skladgradnje Slaven Žužul

Suvlasnik Skladgradnje Slaven Žužul vrlo je emotivno primio članak u jednim dnevnim novinama kojim ga se optužuje da je doslovce 'ukrao brdo' prilikom gradnje odnorišta Ploče na autocesti Zagreb - Dubrovnik: sazvao je novinare i pred njih istresao desetke kilograma dokumenata koji navodno dokazuju da je potpuno čist.

'Evo vam građevinski dnevnici, evo vam građevinske knjige, evo vam geodetske snimke i 40 tisuća otpremnica!' zavikao je Žužul prije nego što je dramatično preokrenuo nekoliko kutija s uredno posloženim dokumentima. Među njima su doista tisuće otpremnica s pečatom Luke Ploče.

Žužulu je dosta medijskih optužnica i blaćenja jer, kaže, 'očito je da netko želi uništiti egzistenciju njega i obitelji njegovih 600 radnika'. 'Za novine bi bilo bolje da se umjesto izmišljanja bave dokazima', emotivno je pozvao Žužul.

U spornom članku navodi se da je Skladgradnja, koja je na odmorištu izvodila radove kao Konstruktorov podizvođač, planirani usjek na brdu izvela u znatno većem opsegu nego što je planirano te da je kamen ilegalno prodala umjesto da ga deponira u luci Ploče. Time je, tvrdi se, protupravno ostvarila korist od 50 milijuna kuna.

'Imamo otpremnicu za svaki kamion koji je ušao u luku Ploče, svaki je snimljen prilikom ulaska i uredno je izvagan. Sve su provjerile i inspekcije! Ovo je smiješno', zaključio je Žužul. Na novinarska pitanja nije želio odgovarati jer, kaže, ne želi od sebe raditi lakrdijaša.

'Križe koji nosim težak je, ali ću izdržati', zaključio je Slaven Žužul svoj medijski šou. Novinare je potom prepustio inženjerima Skladgradnje koji su strpljivo odgovarali na pitanja novinara.

Iz redakcije dnevnog lista koji je objavio sporni članak nitko se nije pojavio.