KAKO ONI MISLE IZAĆI IZ KRIZE?

Kosor, Dalić i Bačić u Vladi dočekali bankare

16.02.2011 u 14:25

Bionic
Reading

U Banskim dvorima u 14 sati započeo je sastanak predstavnika banaka u Hrvatskoj s premijerkom Jadranke Kosor, ministricom financija Martinom Dalić i ministrom prostornog uređenja i graditeljstva Brankom Bačićem

Premijerka Jadranka Kosor rekla je da od predstavnika banaka očekuje da daju svoj doprinos za izlazak iz ekonomske krize.

Na sastanak su od bankara došli: predsjednik Uprave Raiffeisenbank Zdenko Adrović, predsjednik Uprave Erste Steiermarkische Banke Petar Radaković, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Banke Marcus Ferstl, članica Uprave Hypa Tea Martinčić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Čedo Maletić, član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn, član Uprave Privredne banke Ivan Gerovac, glavni ekonomist PBZ-a Marko Škreb i prokurist Societe generale - Splitske banke Tomislav Krpan.

Kosor je ranije rekla kako je odustala od poreza na kapitalnu dobit banaka jer joj je rečeno da će sav teret spasti na građane. Tada je, tvrdi, zatražila od bankara da osmisle način na koji oni mogu doprinijeti izlasku iz krize. Trenutak da se izjasne jest danas u 14 sati u Banskim dvorima.

'Sastajem se s čelnicima banaka da vidimo koje su mogućnosti da podijelimo teret krize i da svatko doprinese u realizaciji gospodarskog programa', rekla je Kosor. Nakon sastanka, javnost bi trebala znati detalje pregovaranoga.

Inače Kosor je jutros na vojnom učilištu u Zagrebu još jednom ponovila kako sigurno 'neće biti prodaje Hrvatskih voda, vodnog bogatstva, Hrvatskih šuma i HEP-a'.