AMERIČKI DŽEPARAC

Ježić dečku Petre Sanader sredio 100 tisuća kuna i BMW

16.02.2011 u 10:30

Bionic
Reading

U seriji svojih kontroverznih iskaza pred USKOK-om, Mladen Barišić je, doznaje Jutarnji list, otkrio i da je vlasnik DIOKI-ja Robert Ježić, uz kreditiranje Sanaderova BMW-a, pokrivao i troškove stručnog usavršavanja Andreja Dojkića i njegove djevojke Petre Sanader u SAD-u

Iz dobro obaviještenih izvora Jutarnji doznaje da je Barišić USKOK-u potvrdio da je mladom glumačkom i ljubavnom paru poseban tretman osigurao Ivo Sanader.

Kao motiv za takve Ježićeve postupke, jasno se ističe dogovor s HEP-om o najnižim cijenama za električnu energiju prodanu tvrtkama riječkog poduzetnika, dakle isti razlog za koji USKOK tvrdi da je bio ključan kada je Sanader od Ježića dobio blindirani BMW vrijedan više od četiri milijuna kuna.

Osim osiguravanja džeparca za mladog glumca, Barišić je u iskazu opisao kako je Dojkiću osigurao da se koristi BMW-om serije 3, a zatim i da ga povoljno otkupi od tvrtke Franje Tomića, ovlaštenog zastupnika njemačkog proizvođača automobile u Hrvatskoj.

Dojkićev komentar bio je kratak: 'Bože sačuvaj! Katastrofa! Ne mogu vjerovati da bi netko mogao izjavljivati takve stvari USKOK-u. Zgrožen sam!'