VRIJEME JE ZA PRIJAVU

Traže se popisivači stanovništva!

15.02.2011 u 21:25

Bionic
Reading

Županijska popisna povjerenstva i popisno povjerenstvo grada Zagreba pozivaju kandidate da se prijave za posao popisivača i kontrolora koji će raditi tijekom ovogodišnjega popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, priopćio je Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske (DZSRH)

Kako se navodi, o načinu, mjestu i vremenu prijave županije i grad Zagreb izvješćuju sve zainteresirane putem obavijesti, javnoga poziva i lokalnih medija. Sve informacije o prijavama u županijama mogu se pratiti i na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku u dijelu posvećenu Popisu 2011.

Informacije o mjestu i vremenu prijava objavljivat će se na internetskim stranicama DZS-a sukcesivno, u skladu s informacijama dobivenima od županijskih popisnih povjerenstava te popisnoga povjerenstva grada Zagreba.

Kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete - punoljetnost i završena najmanje srednja škola, ispunit će pri prijavi upitnik za prijavu popisivača i kontrolora. Ispunjeni upitnici dostavit će DZS-u gdje će se, kako se navodi, sustavom optičkog čitanja analizirati postotak sigurnog čitanja, a ti će rezultati popisnim povjerenstvima poslužiti kao jedan od kriterija pri odabiru kandidata.

Najavljeno je da će se izabrani kandidati za popisivače i kontrolore na predavanjima biti upućeni u metodologiju i organizaciju popisa. Poduka kontrolora organizirat će se od 21. do 24. ožujka, a popisivača od 28. do 31. ožujka ove godine.

Nakon odslušanih predavanja svi će polaznici biti dužni pristupiti završnom testu, a oni koji ga polože bit će izabrani za popisivače, odnosno kontrolore. Završni test bit će jedinstven za cijelu državu i provjeravat će na praktičnim primjerima razumijevanje metodologije.