Hrvatska FRANE LUČIĆ KOD JOSIPOVIĆA

'Donio sam dokaze da nije bilo eruptivnog požara'

  • Autor: Hina
  • 15.2.2011 16:08:25
  • 15.2.2011 15:48:39

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas, na njegov zahtjev, jedinog preživjelog vatrogasca kornatske tragedije Franu Lučića, a nakon susreta obojica su izrazila potporu istrazi i otkrivanju istine o tragediji na otoku Velikom Kornatu u kojoj je prije tri i pol godine, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, poginulo dvanaest vatrogasaca

Nema nikakvog razloga da se istina skriva i da se ne provede istraga svim sredstvima koja su dostupna pravnoj državi, izjavio je predsjednik nakon susreta s Lučićem i njegovom obitelji, s kojima je razgovarao o onome što je napravljeno, ali i o onome što bi još trebalo učiniti kako bi se rasvijetlio cijeli događaj.

"Znamo da je postupak u tijeku i uvjeren sam da će pravosudna tijela otkriti istinu i po potrebi kazniti krivca", istaknuo je predsjednik.

Frane Lučić, kao motiv susreta, naveo je želju da se što prije utvrdi istina o kornatskoj tragediji, u prilog čemu je, kaže, donio snimke i materijale od umirovljenog časnika Nediljka Pušića iz Splita, a koji ukazuju na toplinsko stanje na terenu u vrijeme nesreće. "Po mojem mišljenju, nije bila riječ o eruptivnom požaru", rekao je Lučić.

Predsjednik Josipović pojasnio je da je "riječ o materijalu koji je otprije poznat, te da će ga proslijediti državnom odvjetništvu".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još