TRAUMATIČNA SVEČANOST

Na Tinovoj obljetnici u Sarajevu opljačkani Vrgorčani

15.02.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Veliki projekt obilježavanja 120. obljetnice rođenja Tina Ujevića u Sarajevu započeo je neugodnom situacijom - opljačkani su, naime, gosti iz Vrgorca

Gradsko kulturno središte Vrgorac i Teatar poezije iz Zagreba upriličili su program 'Sarajevski Tin' u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, u okviru Sarajevske zime, gdje su govorili Tonko Marojević, Goran Matović, Ivan Kordić i Miki Trifunov, a na samoj predstavi bio je nazočan i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Dok su Vrgorčani i gosti iz Hrvatske izvodili predstavu u kojoj Goran Matović kaže gradimo dijaloge i mostove na temelju Ujevićeve duhovne ostavštine, Sarajlije su na parkingu razbili vjetrobransko staklo službenog Pasata Grada Vrgorca i opljačkali sve iz njega.

Dok su Tinovci gradili mostove prijateljstva, iz službenog vozila u kojemu je na predstavu došao gradonačelnik Vrgorca i zastupnik u Hrvatskom saboru, Borislav Matković, ukradeni su svi dokumenti, torbica ravnatelja Gradskog kulturnog središta prof. Željka Primorca, knjižice vozila, novac, osobni dokumenti, pokloni, službeni fotoaparat vrgoračkih novina Glasnika Vrgorske krajine. Najviša delegacija Tinova rodnog grada otišla je iz Sarajeva s plastikom zalijepljenim automobilom i traumom pljačke, ali i razočaranjem u inertnost sarajevske policije.