DANIEL SRB ZNA

'Hrvatskoj se u EU ne isplati ulaziti'

12.02.2011 u 14:18

Bionic
Reading

HSP je sa današnje konferencije za novinare pozvao građane da se na referendumu o ulasku u EU izjasne protiv ulaska Hrvatske u EU jer po njihovom mišljenju za to nisu stvorene političke pretpostavke, obzirom da se Hrvatskoj stalno nameću novi uvjeti koji, kako je ocijenjeno, derogiraju isplativost ulaska Hrvatske u EU

'Hrvatskoj se u EU ne isplati ulaziti', ustvrdio je predsjednik te stranke Daniel Srb dodavši kako mi možemo vlastitim snagama osigurati brži razvoj gospodarstva nego što je u EU. Za primjer je naveo Tursku koja, kako je rekao, postiže veće stope gospodarskog razvoja od bilo koje članice EU.

'Ako hrvatski atletičari, skijaši i veslači mogu biti najbolji na svijetu, ne vidim razlog zašto to ne bi mogli biti i hrvatski proizvođači namještaja ili hrvatski bankari', upitao je Srb.

Upitan o neuspjehu HSP-a na izborima u Vukovaru, Srb je samo kratko ustvrdio kako je to posljedica odlaska njihovih istaknutih članova prije godinu i pol iz HSP-a. 'Očekujemo postepeni oporavak HSP-a na tom području', rekao je Srb.

HSP je u povodu ulaska u godinu oblježavanja 150. obljetnice utemeljenja HSP-a, za 26. veljače najavio veliku konvenciju stranke u Zagrebu.

HSP-ovci su također izvijestili kako je na jutrošnjoj sjednici Glavnog stana stranke za predsjednika Glavnog stana izabran slavonsko-brodski gradonačelnik Mirko Duspara, umjesto dosadašnjeg predsjednika Ivana Protrke