PRESKUPO IH PLATIO

Zagorec ne može prodati bečke vile

12.02.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Umirovljeni general Vladimir Zagorec, u Hrvatskoj osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti u aferi dragulji, ne može prodati svoje nekretnine u Beču jer su precijenjene, objavio je u subotu austrijski list 'Kurier'

List, naime, piše kako su propali svi dosadašnji pokušaji prodaje Zagorčeve skupocjene vile u bečkom 19. okrugu, koja je u prošlom stoljeću bila sirotište, a nakon Drugog svjetskog rata je dospjela u vlasništvo grada Beča koji ju je, pak, na dražbi 2006. godine prodao za neočekivanih 14 milijuna eura, umjesto planiranih sedam.

Kurier navodi da je Zagorec dosad uspio prodati samo jednu od svoje tri bečke nekretnine, vilu u ulici Doeblinger Cobenzlgasse, sredinom siječnja za 1,5 milijuna eura. Kupac je bila jedna austrijska tvrtka, a od dobivenog iznosa Zagorec je 800 tisuća eura dao banci Hypo Group Alpe-Adria i time podmirio otvoreno potraživanje te banke za kredit kojim je financirao kupnju vile.

Kod preostale dvije nekretnine problem je što su kupljene po previsokim cijenama i za njih je teško pronaći kupce, kazao je za Kurier Zagorčev zastupnik. I te dvije nekretnine Zagorec je kupio uz pomoć kredita Hypo-banke.

Vladimir Zagorec u Zagrebu je osuđen na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji koje je otuđio iz sefa MORH-a 2000. godine, kada je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra obrane. Kaznu služi u Remetincu.

Ured austrijskog državnog tužitelja u Klagenfurtu Vladimira Zagorca tereti i za upletenost u sumnjive poslove s nekretninama u Hrvatskoj u sklopu afere Hypo.