Hrvatska SMATRAJU IH KRIVIMA

Tužiteljstvo traži 220 godina za šestoricu Hrvata iz BiH

Haško tužiteljstvo zatražilo je u četvrtak, na kraju svojih završnih riječi u Den Haagu, da se šestoricu političkih i vojnih čelnika bosanskih Hrvata optuženih za ratne zločine počinjene tijekom rata u BiH proglasi krivima i da im se izreknu kazne zatvora u rasponu od 25 do 40 godina zatvora

'Čujete li glasove? Glasove žrtava', upitao je predmetni tužitelj Kenneth Scott sudsko vijeće zatraživši da se bivše čelnike samoproglašene HR Herceg Bosne - premijera Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića te zapovjednike HVO-a generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića osudi na 40 godina zatvora, zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića na 35 godina te šef ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića na 25 godina zatvora.

'Ovo je vaša najbolja prigoda da kažete nikad više. Nećemo ovo tolerirati', rekao je Kenneth Scott poručivši sucima da ovaj sud ima moć da se 'žrtvama učini pravda'.

Bivši čelnici Herceg Bosne optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene u okviru udruženog zločinačkog pothvata protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj.

Obrana šestorice bosanskih Hrvata sljedeći tjedan počinje izvoditi završne riječi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još