Hrvatska SLUČAJ PURDA

Tadić demantirao Stanimirovića

Ured srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u četvrtak je opovrgnuo izjavu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića o navodnoj Tadićevoj izjavi u slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde, ustvrdivši da je Tadićevo stajalište o tome poznato

'Poznato je stajalište predsjednika Tadića da slučaj Purda i druge slične slučajeve trebaju razmatrati nadležna ministarstva i državna odvjetništva Srbije i Hrvatske, poštujući pravne sustave obiju zemalja, kao i da se ljudi ne bi trebali baviti netočnim interpretacijama', rečeno je Hini u uredu srbijanskog predsjednika.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović izjavio je u srijedu navečer na Osječkoj televiziji da Srbija vjerojatno neće suditi hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi pokaže li se da protiv njega nema drugih dokaza osim svjedočenja pod prisilom.

Stanimirović je to izjavio kao gost u emisiji 'Karte na stol' Osječke televizije, govoreći o prijamu predstavnika srpske zajednice koji žive izvan Srbije kod srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, kojem je nazočilo i izaslanstvo srpske nacionalne manjine iz Hrvatske predvođeno Stanimirovićem.

'Dotaknuvši se slučaja Purda, predsjednik Tadić kazao je da se Srbija neće baviti tim slučajem ako nema drugih dokaza da je Purda počinio zločin za koji je osumnjičen osim iskaza iz zatvora', rekao je Stanimirović.

Tihomir Purda je u pritvoru u Zenici na osnovi srbijanske optužnice za ratni zločin, a u srijedu mu je sud BiH odlučio produljiti ekstradicijski pritvor do šest mjeseci kako bi sud dobio potrebno vrijeme da odluči o zahtjevu za njegovo izručenje Srbiji.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije od BiH tražilo Purdino izručenje jer je nakon provedenih izvida i istražnih radnji utvrđeno da nema osnova za poduzimanje kaznenog postupka protiv njega.

Stanimirović kod novinara tportala i Osječke televizije

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još