DOGOVOREN PLAN ZBRINJAVANJA

Neće biti otkaza u HOC Bjelolasici

09.02.2011 u 19:21

Bionic
Reading

Zaposlenici Hrvatskog olimpijskog centra (HOC) Bjelolasice, unatoč tomu što su u požaru na glavnoj zgradi ostali bez radnih mjesta, neće biti otpušteni, a u tijeku je izrada programa za njihovo zbrinjavanje, zaključak je nadzornog odbora HOC-a s današnje sjednice u Banskim dvorima, doznaje se od predsjednika NO-a Ivana Vučića.

Vučić je kazao za Hinu da je na sjednici, kojoj je nazočio i ministar Domagoj Milošević, rečeno da se ne odustaje ni od planiranih ulaganja u proširenje usluga toga športsko-turističko-hotelskog kompleksa.

Utvrdit će se model ulaganja, tj. hoće li investitor biti država, privatni parnteri ili će se ulagati po modelu javno-privatnog partnerstva, rekao je Vučić, koji ne očekuje brza rješenja, a vjeruje da će ubrzo biti raspisani natječaji po zakonu o javnoj nabavi.

Za sada još nije prispjelo službeno izvješće Croatia osiguranja kao osiguravateljske kuće koja Bjelolasici treba isplatiti naknadu štete, koja je procijenjena na oko 24 milijuna kuna, a Olimpijski centar je osiguran na 21 milijun kuna.

Po Vučićevim riječima još se čeka i na službeno izvješće policije o svim okolnostima i uzroku požara koji je izbio noću 25. siječnja. Kako je tri dana poslije izvijestila policija, požar na glavnoj zgradi je planuo pri prijenosu topline s vanjskog dijela metalne dimovodne cijevi, iznad prostorije kotlovnice, na drvenu, tzv. sendvič-konstrukciju krovišta kotlovnice.

Također, sastavlja se popis zaposlenika s njihovim stručnim kvalifikacijama te će se u skladu s tim pokušati privremeno zaposliti u državnim tvrtkama, a dio će najvjerojatnije do obnove Bjelolasice raditi u nekom od nacionalnih parkova, rekao je Vučić