KAJIN O MJERAMA ŠTEDNJE

'Neka Kosor vrati stan, pa neće trebati štediti na vodi'

08.02.2011 u 16:40

Bionic
Reading

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin - osvrčući se na konferenciji za novinare na premijerkinu izjavu vezano za uštede objedinjenom javnom nabavom kroz Vladin Ured za središnju javnu nabavu, uz ostalo i nabavkom flaširane vode - ustvrdio je kako je "zabrana točenja aromatizirane vode zapravo poruka beznađa, koja pokazuje da onima na vlasti nije ostalo ništa drugo što mogu učiniti".

"Kada se štedi na vodi, to je kraj", izjavio je Kajin na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Pazinu.

Osvrčući se i na Vladine mjere iz Nacionalnog plana zapošljavanje, te na preispitivanje izdavanja radnih dozvola za strance, uz ostalo, i za zanimanja stočara, ratara i pastira, a da je istodobno 75 tisuća nezaposlenih hrvatskih građana koji imaju kvalifikaciju za ta radna mjesta, Kajin je izjavio kako "nije sramota biti pastir, ali je drskost smatrati narod ovcama".

Dodao je kako izlaska iz krize nema bez potrošnje.

Neka premijerka Kosor vrati stan, neka stanove vrate oni koji su ih dobili po Šuškovu pravilniku, neka drugi vrate ono što su pokrali i Hrvatska neće trebati štedjeti na vodi i spajalicama", ustvrdio je Kajin.

Vezano uz izbore kazao je kako bi se parlamentarni izbori mogli održati u studenom, nakon što se završe pretpristupni pregovori i održi referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, što bi, smatra, "moglo homogenizirati dio biračkog tijela".

"Datum izbora ovisi isključivo o HSS-u, jer ako HSS izađe iz koalicije s HDZ-om, moguće je da izbori budu već u lipnju, premda to smatra malo vjerojatnim", kazao je Kajin.

Ocijenio je i kako za gospodarski oporavak Hrvatske treba računati na domaću akumulaciju, a ne na strani kapital. Po njegovoj ocijeni upravo će Istra prva izaći iz recesije jer se, kako smatra, "ovdje u kratkom roku mogu uložiti dvije do tri milijarde eura, prvenstveno u turizam". "Istra će prva izaći iz recesije kao što je prva uvidjela da nam se sprema recesija", zaključio je Kajin