JOVANOVIĆ OPET KRITIZIRAO VLADU

'Jedna ruka im je na srcu, a druga u crnoj torbi'

07.02.2011 u 20:43

Bionic
Reading

Na tribini u Podstrani kraj Splita, uz veliki broj mještana i simpatizera SDP-a, predavanja o korupciji je održao saborski zastupnik SDP i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije dr.sc Željko Jovanović. Prije njega, na tu temu su govorili i prof. psih. Sandra Čanić i dr.sc Gracijano Kalebić. Domaćin je bio čelnik županijskog SDP-a Arsen Bauk

Željko Jovanović održao je polusatno izlaganje, a posebno je značajna njegova izjava da Vlada RH na čelu s Jadrankom Kosor nema legitimitet.

'Ako je vlast na izborima stečena novcem koji je reketom oduzet državnim tvrtkama i državnom proračunu, onda takva vlast nije legitimna. Jednostavno, zbog toga zaključujem da vlada Jadranke Kosor nema vjerodostojnost i nema legitimitet. Zbog toga bi najmoralnije bilo da što prije raspiše izbore, da građani Hrvatske mogu odlučiti kome će dati povjerenje da upravlja hrvatskom državom u interesu građana, a ne u interesu neke stranke, odnosno osobnom interesu pojedinaca iz te stranke', rekao je Jovanović

U izlaganju koje je popratio projekcijama Jovanović je ustvrdio da Vlada RH ima najnižu ocjenu i rejting u povijesti države te naveo podatak da se u posljednjih sedam godina zbog korupcije izgubilo oko sto milijardi kuna, cijeli jedan godišnji proračun RH.

'Jedna ruka im je na srcu, a druga u crnoj torbi, Vlada ne vlada, nego se ponaša kao svjedok pokajnik', našalio se riječki liječnik, te dodao da se po anketama smatra da su najkorumpiraniji političari i liječnici.

'Ja sam jedno i drugo, pa spadam u visoko rizičnu skupinu', zaključio je Željko Jovanović uz odobravanje i pljesak okupljenih. Kao jednu od uspješnih mjera borbe protiv korupcije je naveo i decentralizaciju novca, pa tako, po njegovim riječima, od sto kuna u Podstrani ne bi više ostajalo petnaest, nego najmanje 40-45 kuna lokalnoj zajednici koja puno bolje zna za što ih može utrošiti. Na kraju je zaključio da je Hrvatska do sada bila HDZ-ov bankomat i najavio promjenu i pobjedu koalicije na sljedećim izborima.