Hrvatska ŠUKEROVIM STOPAMA

Dalić potvrdila: Uskoro nova zaduženja!

Iako smo od bivšeg ministra financija Ivana Šukera navikli na zaduživanja, novo je u intervjuu na Hrvatskom radiju najavila aktualna ministrica financija Martina Dalić. To će novo zaduženje, kako je rekla, ovisiti prije svega o deficitu, ali i o kreditima i obveznicama koje dolaze na naplatu

'U ožujku dospijeva 750 milijuna eura obveznica izdanih 2002. godine, s druge strane stanje na svjetskom tržištu opterećeno je zbivanjima u eurozoni i aktualnim zbivanjima na Bliskom istoku. Naš je cilj uskladiti ta dva elementa i realizirati naša zaduženja u povoljnim trenucima', rekla je Dalić na Hrvatskom radiju.

Dinamika i raspored zaduženja ovisiti će, kako kaže ministrica financija, o dinamici dospijeća stranih kredita i obveznica, no o visini zaduženja nije htjela nagađati.

'Teško je spekulirati. Ovisiti će o ponudi financijskih sredstava, o stanju na financijskom tržištu kad se tamo pojavimo. Jedan od elemenata koji nam ne ide u prilog je sineženje kreditnog rejtinga, no donosimo pozitivne elemente – zemlja polagano izlazi iz krize i vjerojatno će se ove godine dovršiti pregovori s EU-om', zaključila je Dalić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još