KOMISIJA OTVARA PONUDE

Konačni pad taksi monopola u Zagrebu?

07.02.2011 u 11:09

Bionic
Reading

Do kraja veljače zagrebačkim bi ulicama konačno trebali voziti novi taksisti kao alternativa dosadašnjem monopolu Radio taksija

'Komisija gradskog Ureda za promet danas otvara pristigle ponude. Stigla je 101 prijava kojom se aplicira na više od 260 dozvola za upravljanje taksi vozilima. Sređuje se podatke i provjerava udovoljavaju li natječaju', kazao je Mijo Bezer iz gradskog Ureda za promet.

Nakon analize prijava na redu je izbor, a zatim treba proći i rok za eventualne žalbe, pa bi možda ne baš sredinom, ali do kraja veljače stanovnici i posjetitelji metropole mogli napokon birati uslugu prijevoza na zagrebačkom taksi tržištu.

Što se tiče prijava, za pretpostaviti je da su želju za vožnjom, uz postojeći Radio taksi Zagreb, izrazili Cameo Koste Minovskog, Eko prijevoz Mladenke Marjanović, Metropola auto Miljana Pavlića te Zagreb Dean d.o.o. Nenada Leskovara.

Dosad je od svih kao najveća konkurencija udruženju Radio taksi najviše pažnje izazvao Cameo iz Rijeke, čiji direktor Kosta Minovski kaže da nestrpljivo očekuju odgovor i potpisivanje ugovora: 'Prijavili smo četiri tvrtke, svaku sa 50 automobila, dakle ukupno 200 vozila i sad čekamo koliko će nam prijava biti odobreno, a zaposlili smo oko 420 vozača. Radi se još i na dodatnoj prekvalifikaciji i mislim da će sve dobro proći.'

Kao i u gradskom Uredu, više konkretnih informacija najavljuje za dan ili dva, kada bi trebala biti jasnija slika budućeg liberaliziranog taksi tržišta, čiji su uvjeti stvoreni tek nakon deset godina monopola kojemu je Gradska skupština u listopadu prošle godine stala na kraj dopustivši dolazak 263 nova taksista na zagrebački asfalt.