Hrvatska KOSOROVA REVOLUCIJA

'Hrvatska nije daleko od Grčke, pa ni Egipta!'

Šefu HSLS-a Darinku Kosoru dozlogrdio je govor mržnje HDZ-a i SDP-a te im je uputio apel da prekinu s time. Vjeruje da bi se u suprotnom na hrvatskim ulicama mogla roditi revolucija nalik onoj u Grčkoj ili Egiptu

'Ako se u sljedećih deset mjeseci ili godinu dana, koliko će trajati predizborna kampanja, nastavi s ovakvim govorom mržnje, nismo daleko od Grčke i Portugala, pa čak ni od Tunisa i Egipta, a revolucija bi se mogla preseliti na hrvatske ulice. Valjda to nikome nije u interesu i takva se politika ne vodi u izbornoj godini', rekao je Darinko Kosor.

Kosoru smeta što je svakog vikenda, pa i proteklog, svjedok prepucavanja 'dviju stranaka' koje se optužuju da su zlikovci i kriminalci ili dezerteri i sljedbenici Slobodana Miloševića, i to sve 'bez pravog političkog razloga'.


'Oni prijete da će, dođu li na vlast, pohapsiti i razotkriti sve afere. Ako afere poput Damlera postoje, zašto se ne otkriju odmah i ne postoje li za to nadležna tijela? Nismo li se borili za to da dobijemo neovisno pravosuđe?', pita se Kosor i kaže da se 'atmosfera linča' prenosi na sve građane i na stranke na lokalnoj razini.

'Činjenica je da je Hrvatska u krizi i da Vlada nije provela skoro nijednu mjeru gospodarskog oporavka, a oporba pak ne želi iznositi svoje ideje da se ne bi zamjerila socijalnim partnerima', kaže Kosor i predlaže da se sve stranke na političkoj pozornici natječu prijedlozima za izlazak iz krize, načinima za privlačenje direktnih investicija i rješenjima za smanjenje nezaposlenosti. 'Mislim da HSLS može ravnopravno konkurirati i lijevom i desnom bloku', rekao je Kosor.

HSLS-ovac Velimir Srića smatra da je glavni problem u Hrvatskoj sustav vrijednosti te je istaknuo činjenicu da 92 posto građana ne vjeruje političarima. 'Kako bi im i vjerovali kad koriste političku pozornicu za svađalaštvo, dok mi idemo na političku pozornicu da bismo nešto i ponudili. Ideje onih koji žele mijenjati nešto ne padaju na plodno tlo.'

'Hrvatska treba ljude dobrih ideja i poštenih namjera te pokret protiv opće letargije', zaključio je Srića i pozvao sve političare da rješavaju probleme građana, a ne osobne probleme.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još