Hrvatska NOVO GRADSKO VIJEĆE

Pobjeda SDP-a na izvanrednim izborima u Vukovaru

SDP-ova lista koju je predvodio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo osvojila je najviše glasova na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Vukovara održanima u nedjelju

SDP će u novom sazivu Gradskog vijeća Vukovara imati 11 vijećnika, HDZ sedam, SDSS je osvojio četiri mandata, a HSP Dr Ante Starčević preostala tri mandata, prvi su i neslužbeni rezultati prijevremenih izbora održanih u nedjelju u Vukovaru.

Iz Gradskog izbornog povjerenstva u Vukovaru potvrdili su i da brojka od 25 vijećnika nije konačna, jer se tek mora utvrditi je li ispoštovano pravo srpske nacionalne manjine na devet vijećničkih mjesta. 'Nakon što se izvrši analiza i utvrdi da li je ispoštovano pravo srpske nacionalne manjine na proporcionalnu zastupljenost, odnosno na devet vijećnika koliko im po Statutu pripada, Gradsko vijeće Vukovara bit će dodatno prošireno', potvrdila je Albina Rosandić, predsjednica vukovarskoga GIP-a.

Neslužbeno se doznaje da će Vijeće posve sigurno biti prošireno za još pet vijećnika srpske nacionalnosti, jer su s liste SDSS-a izabrana tek četvorica, dok su SDP i HDZ svoje kandidate srpske nacionalnosti imali u donjem dijelu stranačke izborne liste.

Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće Vukovara izašlo je 12.632 građana s pravom glasa, što je 38,62 posto od ukupnog broja glasača. Za listu SDP – HNS glasalo je 36,43 posto birača, koaliciju HDZ – HSS podržalo je 25,35 posto, SDSS 14,65 posto građana, dok je HSP-u Dr Ante Starčević osvojio povjerenje 9,85 posto Vukovaraca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još