BAJS O TURISTIČKOJ SEZONI

'Problemi u Egiptu i Tunisu nisu ključ za naš uspjeh'

05.02.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Ministar turizma Damir Bajs danas je na sastanku užeg Vladinog povjerenstva za praćenje turističke sezone održanom u Kupjaku u Gorskom Kotaru istaknuo da se borba protiv sive ekonomije u turizmu nastavlja i izvan glavne turističke sezone

'Nastavit ćemo s provođenjem nulte stope tolerancije prema sivom tržištu obavljanjem nadzora u suradnji s Državnim inspektoratom tijekom cijele godine', kazao je Bajs.

Ministar turizma je izvijestio da se nastavlja provođenje 30 mjera za unaprjeđenje turizma u 2011. godini te da je do sad obavljeno oko 50 posto posla na ovom području.

Istaknuo je značenje uvođenja novih zrakoplovnih linija za Kvarnersko područje tijekom sezone čime će se otvoriti neka do sad nedovoljno zastupljena turistička tržišta.

Odgovarajući na novinarska pitanja ministar Bajs je kazao da složena politička situacija u sjevernoafričkim zemljama ne može biti ključ uspjeha hrvatskog turizma, nego to može biti naša dobra pripremljenost za sezonu.

Naša konkurencija nisu Egipat, Tunis ili Grčka, nego Španjolska, Francuska i Italija, kazao je. Izrazio je očekivanje da će naredna sezona biti jedna od težih, ali je naglasio da se cijene ne bi trebale smanjivati, nego davati više za istu cijenu.