KOD MILANOVIĆA NIŠTA NOVO

'Znamo da pola Hrvatske ne želi ni HDZ ni SDP'

04.02.2011 u 19:36

Bionic
Reading

Šef SDP-a odlučio je da se neće rugati s premijerkom Jadrankom Kosor i njezinim pozivom vojsci nezaposlenih Hrvatima da čuvaju ovce. Odluku je objavio u Solinu, gdje je okupio lokalne SDP-ovce na tribini kako bi zajedno raspravili strategiju za izbore

'To je bila pretjerana i nepromišljena izjava. Ako u Hrvatskoj imamo potrebu za radnicima – možemo ih školovati, a ako doista nitko ne želi biti pastir – takve radnike trebamo uvesti. Tako funkcioniraju sve zemlje Europske unije', kazao je Milanović.

Obećanje o 150 tisuća novih radnih mjesta u ovoj godini proglasio je neostvarivim, po njemu bi uspjeh za Hrvatsku bio otvoriti par tisuća radnih mjesta više nego što će ih u ovoj godini propasti.

'Ljudima treba reći istinu, nije dobro zasipati ih nerealnim obećanjima jer se to uvijek obije o glavu', iskusan je predsjednik SDP-a. Pred novinarima je odglumio da nije čuo za najavu Ljube Jurčića o osnivanju trećeg bloka, pa to nije htio ni komentirati, no zato ga nimalo nije pogodio podatak da, po istraživanjima, više od 50 posto birača ne žele na vlasti vidjeti ni HDZ, ni SDP.

'To vam je tako zadnjih pedeset godina, odaziv na izbore uvijek je do 60 posto iako bih volio da je veći. No, zato imamo deset do petnaest posto neodlučnih birača koji će izaći na izbore iako još nisu odlučili za koga će glasovati. To je stara stvar, nema ničega novoga', objasnio je Milanović.

Priznao je da 'postoje određeni politički pritisci na HRT, a oni sigurno ne dolaze od SDP-a', no svejedno ga je začudilo pismo britanskog konzervativca Rogera Helmera koji je na to javno upozorio. Šef stranke koja je upravo danas glasovala za postavljanje Silvije Luks na mjesto predsjednice nadzornog odbora pomalo licemjerno je poručio da 'o pritiscima na HRT trebamo razgovarati mi u Hrvatskoj'.