Hrvatska NAKON VIŠE OD 130 GODINA

Tužiteljstvo mijenja sustav praćenja kaznenih predmeta

  • Autor: Hina
  • 25.2.2009 14:17:18
  • 25.2.2009 14:17:12

U narednih godinu dana Državno odvjetništvo u potpunosti bi trebalo napustiti više od 130 godina star sustav praćenja kaznenih predmeta i prijeći na novi digitalni, razvijen u suradnji s tvrtkom IBM i uz financijsku pomoć stranih partnera.

Novi sustav, do sada uveden u Zagrebu, Karlovcu, Zlataru i Puli, pomoći će u postizanju veće učinkovitosti državnog odvjetništva, kazao je danas predstavljajući tzv. Case Tracking System (CTS) glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Dodao je da će se njegovom primjenom napustiti stari sustav državnoodvjetničke evidencije koji se na isti način koristi od 1875.

Sustav će u svakom trenutku menadžmentu državnog odvjetništva omogućavati uvid u stanje spisa, kvalitetniji nadzor nad radom državnih odvjetnika te olakšati administraciju i pristup informacijama, ustvrdio je Bajić.

Uz glavnog državnog odvjetnika sustav su predstavili veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Robert Bradtke, direktor IBM-a za Hrvatsku Mario Perica i ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još