Hrvatska ZANIMLJIV ODGOVOR

HRT: Europarlamentarac koji nas kritizira je homofob!

  • Autor: N. B.
  • 4.2.2011 12:01:09
  • 4.2.2011 11:11:15

Hrvatska radiotelevizija kratkim je priopćenjem reagirala na pismo europskog parlamentarca Rogera Helmera poslano čelništvu HRT-a, a u kojem se kritizira hrvatska javna TV i radio kuća zbog 'cenzure u korist HDZ-a'

U priopćenju koje je danas pristiglo s HRT-a u redakciju tportala navodi se kako se 'HRT neće upuštati u polemike čije se teze temelje na neistinama i poluinformacijama'. Ipak, na Prisavlju se, nakon što su već ustvrdili da neće polemizirati s Helmerom, nisu mogli suzdržati od komentiranja njegova pisma i njega osobno.

Tako Helmerovo pismo, s kojim 'neće polemizirati', u priopćenju HRT-a nazivaju 'školskim primjerom pritiska na javne medije', pri čemu ni jednom riječju ne odgovaraju na konkretne primjedbe koje je Helmer uputio čelništvu kuće.

HRT na kraju svog priopćenja ističe kako 'radi boljeg informiranja hrvatske javnosti HRT podsjeća HRT podsjeća da su političku karijeru gospodina Helmera obilježili kontroverzni javni istupi'.

'Tako je, primjerice, prije nepuna dva mjeseca homofobnim izjavama na noge dignuo britansku javnost i Vladu', zaključuje se u ovom zanimljivom priopćenju s HRT-a, u kojem se prvo odbija bilo kakva polemika s Helmerom i njegovim tvrdnjama o snažnom pritisku vladajućeg HDZ-a na uređivačku politiku javne televizije, da bi ga se potom označilo kao homofoba.

Podsjetimo, Helmer je nedavno čelništvu HRT-a uputio pismo u kojem tu javnu televiziju optužuje za 'cenzuru u korist HDZ-a', pri čemu se navodi ukidanje emisija kao što su 'Otvoreno', 'Poslovni klub' i 'Latinica'. Cijelo pismo možete pročitati ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još