Hrvatska HDZ O NADZORU PRISAVLJA

'Bila bi bljuvotina kad bi na HRT-u govorili 'lezilebović''

Nakon što su izglasali novi Zakon o HRT-u, saborski su zastupnici sukladno tome morali izabrati novi Nadzorni odbor HRT-a, za čiju se predsjednicu predlaže Silvija Luks, a za članove Željko Čagalj, Ante Žigman i Orsat Miljenić. Dok su HDZ i SDP pomirljivo govorili o sastavu Nadzornog odbora, s njim se baš nije složio HNS-ovac Goran Beus Richembergh

'Nakon svih afera i skandala u kojima je upravo HDZ s više adresa optuživan da ne vodi računa o javnom interesu i javnom novcu, sad je imao priliku pokazati da je u toj borbi protiv korupcije i protiv lošeg gospodarenja javnim novcem spreman podići letvicu standarda i tražiti i više nego što je to propisano. Je li to HDZ iskoristio? Nažalost, nije. Prijedlog da predsjednica Nadzornog odbora bude Silvija Luks ide ispod tog standarda', kritizirao je HNS-ovac Goran Beus Richembergh.

HNS-ovac sumnja da će se sa Silvijom Luks kao predsjednicom Nadzornog odbora situacija na HRT-u promijeniti nabolje, spomenuvši pritom otkaze koje su honorarci dobili preko noći jer nisu bili 'lezilebovići'.

'Odnosi su narušeni i zbog sve veće pojave cenzure na HRT-u. Ukinute su sve relevantne političke emisije na HRT-u i on postaje bljutav kao stiropor. Više nema sadržaja i prostora za sukobljavanje mišljenja', rekao je Beus Richembergh.

Odgovorila mu je HDZ-ovka Đurđica Sumrak. 'Bila bi bljuvotina kada bismo na HRT-u slušali izraze kao 'lezilebovići'', rekla je Sumrak.

Dok je HNS-ovac kritizirao sastav Nadzornog odbora, SDP-ovac Nenad Stazić ovaj put se suzdržao od kritike.

'Ne sumnjam unaprijed u čast i sposobnost bilo kojeg člana, a mi ćemo ih u SDP-u naknadno ocjenjivati', kazao je Stazić, dodavši da posao Nadzornog odbora sigurno neće biti lak, s obzirom na stanje na HRT-u i pritiske, poput prijetnji smanjenjem pristojbe ili naplatom PDV-a na pristojbu.

'To je konstantan pritisak pod kojim su se dogodile programske promjene - ukinuta je 'Latinica', a time i sloboda govora u javnom servisu. Nema više ni 'Otvorenog'. O tome piše i jedan europarlamentarac koji kaže da politički pritisak HDZ-a na HRT mora prestati jer bi se mogao stopirati ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Ja ne znam kolika je moć tog europarlamentarca i je li on iznosio stav Europskog parlamenta ili samo svoje mišljenje. Pričekat ćemo da vidimo kako će se stvar razvijati', rekao je Stazić.

Iako je samo citirao europarlamentarca, Stazić je zaradio niz replika vladajućih, pa i predsjedajućeg Vladimira Šeksa.

'Taj uvaženi europski parlamentarac sigurno stalno gleda HRT, 'Latinicu' i 'Otvoreno' te je u potpunosti upoznat sa stanjem u toj medijskoj kući', rekao je Šeks.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još