Hrvatska PRITISAK NA PRISAVLJU

Đakić zbog Stankovića 'uvodio red' na HRT-u

  • Autor: V.Brkulj
  • 3.2.2011 17:05:42
  • 3.2.2011 16:13:47

Petnaestak predstavnika braniteljskih udruga boravilo je danas na HRT-u kako bi između ostalog izrazili nezadovoljstvo tretmanom branitelja u programu, a kako doznajemo, požalili su se vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja Josipu Popovcu na rad novinara Aleksandra Stankovića

Delegaciju su na Prisavlju predvodili predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić i Valentin Rajković iz Udruge veterana Domovinskog rata, čijem je djetetu premijerka Jadranka Kosor kuma, dok su s druge strane bili Popovac, v. d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić i v. d. urednika Informativnog programa Renato Kunić.

'Nije bila nikakva frka. Razgovor je bio ugodan i zapravo se više pričalo o tome kako branitelje još bolje popratiti u programu. Tu je i stvar njihove međusobne koordinacije. Uz to razgovaralo se i o emisiji 'Veterani mira'', nastojao je spustiti loptu na zemlju Popovac.

No da na sastanku nije tekao med i mlijeko, potvrdio nam je Đakić, a najprije nas je nastojao otpiliti uz riječi: 'Što vas briga o čemu mi razgovaramo', da bi se nakon nekoliko trenutaka primirio i pojasnio što su predstavnici udruga radili na HRT-u.

'Razgovarali smo o svemu onom zbog čega smo sazivali presice proteklih dana', kazao je Đakić.

Prevedeno, to znači da se razgovaralo o emisiji 'Nedjeljom u dva' koju vodi i uređuje Aleksandar Stanković, a posebno je apostrofirana ona u kojoj je gostovao Milorad Pupovac.

Tada je Stanković od svoga gosta uporno pokušavao izvući pozitivni odgovor na pitanje je li nešto više od pola milijuna branitelja rezultat koruptivnih aktivnosti vladajućih. Nakon što odgovor nije dobio, ustvrdio je da je Jadranka Kosor stvorila 500 tisuća branitelja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još