ZELENA PUNTA NA UGLJANU

Policija upala na odmaralište Radimira Čačića

02.02.2011 u 18:00

Bionic
Reading

Na temelju zahtjeva Županijskoga državnog odvjetništva zadarska policija prikuplja dokumentaciju i provodi izvide o privatizaciji turističkog naselja Zelena Punta u Kukljici na otoku Ugljanu, u vlasništvu predsjednika HNS-a Radimira Čačića, potvrdio je na današnjem sastanku sa zadarskim novinarima načelnik zadarske Policijske uprave (PU) Zlatko Sokolar

Na novinarsko pitanje o odmaralištu Zelena Punta načelnik Sokolar je kazao da se na tom slučaju radi već nekoliko dana, no nije mogao reći kad će se znati ishod policijskih izvida zbog opsežne dokumentacije.

'Dokumentacija je opsežna, a veći dio dokumenata nije u Zadru, pa zadarska policija surađuje s drugim policijskim upravama', kazao je, među ostalim, Sokolar.

HDZ-ovi zastupnici su u siječnju u tijeku aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru prozvali Čačića zbog privatizacijske zlouporabe u vezi s njegovom tvrtkom Coning te privatizacijom Zelene Punte, odmarališta na Ugljanu koje je ta tvrtka kupila 2001.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je također kazao da će policija, na temelju ustavne odredbe o nezastarijevanju kriminala u privatizaciji i pretvorbi, istražiti privatizaciju Zelene Punte.