OPOŽARENI OLIMPIJSKI CENTAR

Bjelolasica na čekanju, radnici bez posla

02.02.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Što će biti s HOC Bjelolasicom i radnicima, prah i pepeo ili ipak slučaj feniksa, trebalo bi biti jasnije nakon sutrašnje sjednice Nadzornog odbora

'Na sastanku će biti cjelovita informacija o tome što se dogodilo te iznijeta gruba procjena štete nakon prošlotjednog požara na centralnom objektu u sklopu HOC-a Bjelolasice, jer procjenitelji još uvijek rade inventuru i procjenjuju štetu. U skladu s tim razgovarat će se i o mogućim alternativama', kazao je tportalu uoči sastanka direktor HOC-a Bjelolasica Maro Mišić

Na pitanje što očekuje od sastanka, kaže: 'Teško je to reći, znate, čovjek bi volio da sve bude najbolje, ali treba biti realan.' Najgore je radnicima koji su doma, nakon što su ostali bez radnih mjesta, plaća im ionako kasni, a još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo.

U resornome Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dosad se nisu iskazali po pitanju rješavanja te najblaže rečeno problematične situacije, ali možda se dogodi čudo nakon sastanka. Prošli tjedan u Ministarstvu su kazali da 'čekaju rezultate očevida i procjenu štete, a potom moraju sjesti i razgovarati što i kako dalje'.

Što se tiče Grada Ogulina, oni ističu da je 'HOC Bjelolasica, iako na području Ogulina, u vlasništvu države, koja imenuje menadžment i nadzorni odbor'.

'Grad je oduvijek bio životno zainteresiran za razvoj Bjelolasice i u okviru svojih mogućnosti i utjecaja nastojao da se projekt Bjelolasica kao značajni gospodarski subjekt za Grad realizira do kraja: da se izgradi neophodna komunalna i športska infrastruktura kako bi Bjelolasica mogla funkcionirati na tržišnim osnovama', kazala je Karmela Matić, savjetnica za odnose s javnošću Grada Ogulina.

Zašto se to nije dogodilo
, pitanje je na koje i dalje nema pravog odgovora, a za koje dakako nije kriva samo lokalna vlast u Ogulinu, premda je zanimljivo da je riječ o istoj stranačkoj liniji i na nacionalnoj razini.

Što se tiče daljnjih aktivnosti vezanih za požar na centralnom objektu u sklopu HOC-a Bjelolasice, 'Grad Ogulin će u okviru svojih mogućnosti nastojati poduzeti konkretnije mjere', najavila je Matić. Koje to, nije rekla, nego je samo kazala da će se 'o tome više znati nakon sutrašnje sjednice Nadzornog odbora HOC-a Bjelolasice'.

Podsjeća da je 'HOC Bjelolasica ušla u prioritetne projekte Vlade RH za ulaganje u turizam', a na pitanje za koji se model Grad zalaže, Matić je naglasila da su 'zainteresirani da se svi projekti realiziraju u što kraćem vremenu, neovisno od modela realizacije, da li javno-privatnim partnerstvom ili kreditnim zaduživanjem'.

I ogulinska je vlast, kao i Ministarstvo i Vlada, osjetljiva na konstataciju da se nije dovoljno učinilo, pa tako Matić kaže da 'to ne stoji, jer je postojao stalni interes Grada prema nadležnim institucijama, a posebno prema Županiji i županu Ivanu Vučiću'.

Županovu viziju HOC Bjelolasice, čijim Nadzornim odborom predsjedava i na čiji je račun upućeno podosta kritika, još se čeka, kao i odgovore na postavljena mu pitanja, ali valjda će i ona 'zasjati' na sastanku NO-a.