POLEMIKA MARASOVIĆ - DUPLANČIĆ

Priopćenjem na priopćenje

01.02.2011 u 16:41

Bionic
Reading

Dujomir Marasović posljednjih dana trpi udarce sa raznih strana, ali isto tako oštrom retorikom i odgovara, pa je na današnjoj konferenciji za tisak odbacio spekulacije da će biti smijenjen s čela splitskog HDZ-a

Tvrdi da ima podršku premijerke Kosor, te optužuje Kristijana Petrića da želi preuzeti vodstvo nad strankom u gradu i županiji. Nije poštedio ni gradonačelnika Željka Keruma za kojega tvrdi da ništa ne radi na svojoj funkciji. Ništa manje oštar bio je prema svom kolegi doc. dr. sc. Darku Duplančiću koji je prije nekoliko dana na konferenciji za medije u splitskom SDP-u ustvrdio da je stanje u splitskom zdravstvu jako loše. Marasović ga je optužio da pljuje u tanjur iz kojeg jede.

'On je još uvijek član HDZ-a i to je lako provjeriti. Još se nije ispisao iz stranke i mi smo voljni platiti da ode', temperamentno je rekao Marasović te dodao da je on politikant koji bi ušao u bilo koju stranku samo postane ravnatelj KBC Split.

Duplančićev odgovor nije trebalo dugo čekati. 'Napad na govornika, a ne argumentirano suprotstavljanje iznesenim stavovima i brojkama koje jasno govore o stanju zdravstva u Splitu, odraz su specifičnog shvaćanja političke kulture i spadaju po definiciji u politikantstvo. Savjet za zdravstvo SDP-a grada Splita nastupa i nastupat će potaknut željom za unaprjeđenje zdravstvene skrbi u Splitu, a otvoren je za suradnju svim dobronamjernim ljudima te odlučan u svojim stavovima', odgovorio je Duplančić.

Uz priopćenje je poslao i nekoliko grafikona i brojčanih podataka koji dodatno osnažuju njegove tvrdnje o lošem stanju u splitskom zdravstvu. Vrijedi izdvojiti statistički podatak o broju kreveta na tisuću stanovnika koji u Splitu iznosi 3,3, a u Zagrebu 5,7. Isto tako je indikativan i podatak o broju posjetitelja bolnica, pa u Splitu na tisuću stanovnika taj broj iznosi 4.1, a u Zagrebu 8.5.