Hrvatska HDZ UZVRAĆA UDARAC

'Zašto Jovanovića ne zanima kako je Milanović nabavio stan?'

Nakon što je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović ponovno prozvao vladajuću stranku, ali i premijerku Kosor, pogotovo na temu njezina stana, oglasio se i HDZ. Glavni tajnik stranke Branko Bačić udarac je uzvratio propitivanjem porijekla stana SDP-ovog predsjednika Zorana Milanovića

'Kada već spominje stan predsjednice Vlade Jadranke Kosor, kako to da Jovanovića ne zanimaju okolnosti nabavke stana SDP-ovog predsjednika Zorana Milanovića. On je krajem 2008. kupio stan i tada je rekao da će ga djelomično platiti prodajom starog stana. Ako danas otvorite imovinsku kraticu, vidjet ćete da su tamo i dalje dva stana, a od tada su prošle dvije godine. Kako to da Jovanovića ne zanima kako je Milanović dobio kredit kod jedne banke, i to pod uvjetima koje drugi građani ne mogu dobiti. To Jovanovića ne zanima', poručio je HDZ-ov glavni tajnik Branko Bačić.

Kazao je da Jovanović 'svjesno i odvratno laže' te da je ponovno pokazao da njemu i SDP-u ništa ne znače pravosudne institucije.

'Upravo prozivajući čelnike HDZ-a i kriminalizirajući HDZ grubo zadire u neovisnost pravosuđa i upliće se u posao Državnog odvjetništva. To je jasan znak kako bi se SDP ponašao prema neovisnom pravosuđu da osvoji vlast, što se, naravno, neće dogoditi', rekao je Bačić.

HDZ  je Jovanovićevu press konferenciju protumačio kao nervozu i pokušaj skretanja pozornosti s afera koje se vezuju uz SDP. 'Ove današnje izjave tumačimo u svijetlu informacije da je iz Amerike došla velika količina dokumenata o aferi Daimler, a znamo da u toj aferi pred američkim sudom potvrđeno da su čelnici SDP-ove vlade primili mito. S druge strane, skreće se pozornost s Riječkih tržnica, gdje je dijelom zapovjedno odgovoran i Jovanović', poručio je Bačić.

SDP PORUČUJE HDZ-U: NIKADA NISMO BILI NITI ĆEMO BITI ISTI


Nakon prozivki iz HDZ-a, oglasio se i SDP.

'Svaki centimetar stana Zorana Milanovića plaćen je po tržišnoj cijeni, a gospoda iz HDZ-a očite ne razumiju razliku kada netko kupuje i plaća stan po tržišnoj cijeni i kada ti netko stan pokloni. Neka se prestanu nabacivati svojim blatom jer nismo svi isti – nikada nismo bili, nikada nećemo biti', poručeno je iz SDP-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još