LOMAČA ZA TVORCA SVIH MREŽA

Uz pjesmu 'Moj Dylane, pobratime mio' spaljen divovski pauk

25.02.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Sinoć je na splitskoj Rivi presudom i spaljivanjem zaključen proces protiv krivca za sve nedaće, pauka, tvorca Mreže svih mreža. Samu presudu izrekao je u videosnimci dvojac iz upokojenog Feral Tribunea, Predrag Lucić i Boris Dežulović. Satirični nastup zaključili su pjesmom 'Moj Dylane, pobratime mio'. Na kraju je golemi pauk prepraćen preko Rive do gata kraj kapetanije i zapaljen uz odobravanje gomile. Tako je glavom platio krivac za sve nevolje i probleme, materijaliziran u obliku alienovskog kukca

Golemi pauk proglašen je krivim za krah burze, pad vrijednosnih papira i krizu, za pad nataliteta, 'što nas se u NATO malo gura, malo ne, a nas nitko ništa ne pita', za trgovačke lance pod sloganom 'za Domestos spremni' te za gradnju Spaladium Arene, izvještava Glas Dalmacije

Krcata, mahom nemaskirana Riva, zanijemjela je pod izravnim prozivanjem konkretnih krivaca, počevši od hrvatskih parlamentaraca, preko tajkuna, pa do problema prazne Arene koju bi jedino Thompson mogao napuniti.

Žestokom usporedbom Thompsona s kultnim Bobom Dylanom najbolja hrvatska novinarska pera pokazali su kome bi Splićani dali prednost.

'Moj Dylane, pobratime mio, ti ni Loru ne bi napunio! Zašto kucaš na nebeska vrata? Pivaj pisme žestokih Hrvata', dio je stihova otpjevanih na melodiju kontroverznog pjevača 'Moj Ivane, pobratime mio'.

Da su takli žicu, svjedoči i nesnosna tišina, ali većini okupljenih bilo je bitno spaliti krivca, nije bitan grijeh.

'Nisam čuo šentencu', kazao je gradonačelnik Ivan Kuret, maskiran u starijeg poteštata oslonjenog na štap. Kaže, osušio se, potreban mu je oslonac, pri kraju je snaga.

U dizalici na desetak metara visine vraćeni su mu ključevi grada i uručen poklon, žuta plastična vrećica s plavim natpisom 'Kuret'.

'Poklanjamo kesicu s vašim imenom da ne nosite tuđa imena kada idete u spizu', kazao je Jakša Matošić Navigator meštar o krnjevala uz molbu da prenese premijeru poruku Udruge beskućnika da su ga imenovali počasnim članom.