JOVANOVIĆ ŽESTOKO NA VRH HDZ-A

'Glumica Kosor bez grižnje savjesti živi u tuđem stanu'

01.02.2011 u 11:59

Bionic
Reading

'Pogriješio sam kada sam izjavio da je vrh HDZ-a u političkom smislu zločinačka organizacija, jer sve što se događa posljednjih tjedana pokazuje da je to preblaga ocjena', rekao je danas u Rijeci SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović

'Pojedini pripadnici HDZ-ove vrhuške pravi su zločinci od kojih su jedni pokrali vojne stanove, drugi opljačkali državni proračun i državne tvrtke, treći neshvatljivom politikom izdali hrvatskog državljanina Purdu, a svi zajedno doveli Hrvatsku

sve bliže do brojke od 350.000 nezaposlenih i potpunog gospodarskog sloma. Neki su zveckali lancima, a neki su već završili u lancima, i čekaju društvo', poručio je.

Zapitao se i mogu li hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo uopće preživjeti 2011. uz ovakvu Vladu Jadranke Kosor i njezine šaptače, koji, kako je rekao, čuvajući svoje fotelje, šapću samo ono što paše nasmijanoj predsjednici Vlade.

'Istovremeno, HDZ-ovi spin majstori prekovremeno u tvornici laži od listopada 2010. pripremaju beskrupulozne napade na oporbu misleći da će lažima, klevetama, kvazi-istragama oprati svoje korumpirano lice, koje su šminkali šminkom kupljenom novcem iz crnih fondova', mišljenja je Jovanović.

Prema njegovim riječima, izgleda gotovo nevjerojatno da stranka u kojoj je bivši premijer u zatvoru u inozemstvu, u kojoj je bivši potpredsjednik Vlade na sudu, u kojoj je bivši ministar unutarnjih poslova i obrane nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, u kojoj je drugi ministar unutarnjih poslova priznao da je isplatio 17 milijuna kuna fiktivno famoznoj tvrtki Fimi medija, u kojoj se više apsolutno ne zna koliko je milijardi kuna pokradeno iz javnih poduzeća u proteklih sedam godina, u kojoj ministar zdravstva privede svećenika na stranačku presicu u prostorije ministarstva i rukom ispisanim papirom maše dokazom da postoji crni fond kojim su se kupovali svi od svećenika do estradnih zvijezda i političara, a da u svojoj bahatosti toga nije ni svjestan.

'Izgleda nevjerojatno da pripadnici vrha te stranke, do ušiju uronjeni u blato korupcije, počinju na aktualnom prijepodnevu igrokaz u kojem pripadnici HDZ-ovog klana međusobno glume policajca, državnog odvjetnika i suca', drži Jovanović.

Nevjerojatnim smatra i to da Jadranka Kosor, kao osobno odabrana nasljednica Ive Sanadera, zajedno s cijelom ‘Vladom Sanderova kontinuiteta neodgovornosti i nesposobnosti', ne razumije da je u trenutku kad je Sander dobio besplatni stan i hranu u Austriji, izgubila i posljednji djelić vjerodostojnosti i legitimiteta da upravljaju Hrvatskom.

'Odgovorna i moralna osoba, čiji je mentor i bivši premijer, kao vođa zločinačke grupe, u zatvoru izvan Hrvatske, bivši potpredsjednik Vlade također optužen da je vođa jednog drugog kraka zločinačke grupe, nekoliko ministara i državnih tajnika u zatvoru ili na pragu zatvora, zatražila bi od građana da se izjasne o povjerenju takvoj Vladi', drži Jovanović, ali i dodaje da je iluzorno to očekivati od osobe koja bez grižnje savjesti živi u tuđem stanu iz kojeg su nezakonito izbačena braća Drobac, zbog čega je jedan od njih počinio i samoubojstvo.

Izbori bi, rekao je, potjerali takvu vlast daleko od fotelja, a vrh HDZ-a si to ne može dozvoliti dok ne izbriše sve otiske prstiju sa svog osobnog i stranačkog bankomata u državnim tvrtkama i proračunu.

'Izjednačavanje odgovornosti Vlade i opozicije, HDZ-a i SDP-a, strategija je koju koristi HDZ. To je strategija koja duboko zamagljuje stvarne uzroke sadašnjeg stanja u Hrvatskoj i koja je usmjerena da demotivira građane da glasuju na sljedećim izborima', tvrdi i dodaje da je takvo ponašanje i ogromno podcjenjivanje hrvatskih građana i uvreda zdravog razuma za sve hrvatske birače.

'Jadranka Kosor je glumica, jedno govori, a drugo radi. Javno poziva oporbu na razgovore o gospodarstvu, ali zapravo ne želi da joj se itko pridruži u traženju rješenja', nadovezao se Jovanovićev stranački kolega Slavko Linić.

Linić tvrdi da su svih sedam SDP-ovih vitalnih zakona, koji su u parlamentu predloženi, dobili negativno mišljenje Vlade pa je takvo ponašanje 'glumice Kosor' nazvao licemjernim, demagoškim i frazerskim.

Upozorio je da će vanjski dug do kraja godine prijeći 50 milijardi eura i time premašiti razinu hrvatskog BDP-a dok dug same države već iznosi 50 posto BDP-a.

'Da se uvaže naša rješenja, ne bi Transadria i Elektromaterijal završili u stečaju zbog poreznog duga, jer mi imamo rješenja koja bi ih spasila. No i to je odbijeno', rekao je Linić i dodao da su poduzetnici u Hrvatskoj postali očajni, jer su potpuno napušteni od ove Vlade.

'Unaprijed je jasno da će i Vladin program A+ propasti, jednako kao i svi prethodni, a najvažnije je da SDP u svojim ocjenama ima sve više istomišljenika, i HUP, i sindikate, i ekonomske stručnjake. Naš front sve je širi, zaključuje Linić.