BARIŠIĆ OTKRIO

Miši Kovaču iz crnog fonda plaćeno do sto tisuća eura?

31.01.2011 u 20:21

Bionic
Reading

Mišo Kovač na ruke je iz crnog fonda HDZ-a dobio između 80 i sto tisuća eura za nastup u izbornoj kampanji 2007. godine. To je još jedan podatak iz iskaza bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića koji je iscurio iz Uskoka

U Barišićevom iskazu, neslužbeno doznaje Vjesnik, spominje se i Nina Badrić koja je za nastup dobila 40 tisuća eura. No, Kovač i Badrić prošli su znatno lošije od Marka Perkovića Thompsona, kojem je, prema navodnom Barišićevom iskazu, plaćeno čak pola milijun eura da ne pjeva ni za jednu stranku.

Barišić je istražiteljima da kako je s Mišom Kovačem i Ninom Badrić HDZ potpisao ugovore i transparentno im platio honorare, no prema dogovoru sa Sanaderom, iz crnog fonda im je na ruke plaćen 'dodatak'. Barišić je čak i rekao da je riječ o novcu izmuzenom iz državnih poduzeća preko Fimi medije.

Supruga Miše Kovača i njegova menadžerica za Vjesnik je telefonski na navedene navode rekla: 'Da. I?', te da ne komentira priče 'rekla-kazala'. Doduše, estradnjaci nisu mogli znati da je riječ o ilegalno pribavljenom novcu, no novac koji su primili na ruke nisu mogli prijaviti, a samim time ni na taj primitak platiti porez.

Nakon što je otkriveno da je Thompson primio pola milijuna eura, policija ga je odmah pozvala na saslušanje, a navodno su češljani i njegovi računi.