KOALICIJA NA VIDIKU?

Kosor se neformalno susrela s Kerumom

31.01.2011 u 18:36

Bionic
Reading

Donedavni šef županijske Hvidre Kristijan Petrić za tportal je potvrdio da se danas sastao s premijerkom Jadrankom Kosor, te da se susretu pridružio gradonačelnik Splita Željko Kerum

'Da, razgovarali smo s gospođom Kosor i izrazili nezadovoljstvo političkom situacijom u Splitu i zemlji. Posljednjih deset minuta ručka, razgovoru se pridružio i splitski gradonačelnik Željko Kerum i mogu potvrditi da se susreo i s premijerkom', izjavio je Kristijan Petrić te naglasio neformalni i kurtoazni karakter susreta.

Hoće li taj neformalni susret rezultirati neki konkretnijim odlukama, treba vidjeti, no sigurno je da su se u Splitu nagomilali problemi i da je grad praktički u institucionalnoj blokadi. Petrić je jasno dao do znanja da daje potporu Jadranki Kosor i, ako treba, bit će joj na raspolaganju.

'Ja mogu biti i na čelu splitskog HDZ-a, ali ne s ovim ljudima. Ja se nisam borio da bih sada bio u raznim upravnim odborima. Mi smo kao županijska Hvidra dali potporu gospođi Kosor odmah na početku njenog obračuna s korupcijom 3. siječnja', zaključio je Petrić koji je javnosti bolje poznat i po organizaciji koncerta podrške za Haiti. 'Poruka tog koncerta je bila da su branitelji uz sve žrtve i potrebite', komentirao je Petrić.

''Točno je da se predsjednica Vlade Kosor susrela sa splitskim gradonačelnikom Kerumom tijekom ručka s braniteljskim udrugama Splitsko-dalmatinske županije. Na kratkom susretu bilo je riječi isključivo o gospodarskim projektima važnim za Grad Split. Tako su razgovarali o proširenju gradske luke nužne za pristajanje kruzera što je iznimno značajno za razvoj splitskog gospodarstva i cijele županije, za što je premijerka Kosor obećala pomoć. Također, bilo je riječi o izgradnji novih objekata uz Spaladium Arenu što bi omogućilo novo zapošljavanje u Splitu', navodi se u priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću.