Hrvatska VLADA ODBILA ZAHTJEVE HRT-A

'Nosite se s troškovima i štedite!'

Vlada RH na današnjem zatvorenom dijelu sjednice nije prihvatila Dodatak Programu restrukturiranja Hrvatske radiotelevizije (HRT), priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću

Naime, stupanjem na snagu Zakona o HRT-u promijenjeni su parametri po kojima je bio izrađen Program restrukturiranja HRT-a. Novim Zakonom gotovo se udvostručuje iznos koji HRT mora uplatiti iz svojih prihoda Hrvatskom audiovizualnom centru, predviđa se sklapanje ugovora između Vlade i HRT-a o opsegu i cijeni javnih usluga, koji će konačno definirati parametre poslovanja, kao i ulogu HRT-a u hrvatskom medijskom prostoru.

Iako su ostvarene određene uštede, Vlada se ne slaže s tvrdnjom da je u ovom trenutku nemoguće utjecati na određene troškove te smatra da je moguće dodatno uštedjeti.

Također, nije prihvaćen Prijedlog podmirenja obveza s osnova dugovanja prema državi predložen u dostavljenom Dodatku Programa restrukturiranja budući da ostaje nekoliko otvorenih poreznih pitanja.

Dakle, ističe se u priopćenju, potrebno je pristupiti izradi novog Programa restrukturiranja HRT-a, koji će se temeljiti na novom Zakonu o HRT-u kao preduvjetu restrukturiranja, kako u strateškom, tako i u organizacijskom smislu, poštujući pritom Zaključke Vlade RH od 5. studenoga i navedene preporuke.

Preporučuje se ravnateljstvu HRT-a da za izradu novog Programa restrukturiranja angažira eksperte koji će biti u stanju napraviti neovisni i kvalitetni, cjeloviti i konzistentni Program restrukturiranja, koji jamči ekonomski sve uspješnije poslovanje i razvoj HRT-a, navodi Vladin Ured za odnose s javnošću.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još