BJELOVAR

SDP očekuje više od 50 posto glasova

24.02.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je u Bjelovaru na predstavljanju kandidata za lokalne izbore izjavio kako očekuje da će SDP u tom gradu dobiti više od 50 posto glasova. Predsjednica SDP-a Bjelovara i potpredsjednica SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije Vanja Posavac, 35-godišnja politologinja, kandidatkinja je SDP-a na izborima za gradonačelnicu Bjelovara.

Kako je rekao Milanović, SDP-ovim kandidatima za lokalne izbore glavna je odlika kvaliteta, a Vanja Posavac je mlada i obrazovana, radi u prosvjeti i ima političko iskustvo.

'Potpuno je dorasla toj kandidaturi, što će morati biračima i dokazati, u čemu će i uspjeti', rekao je Milanović.

Na pitanje o koalicijama Milanović je odgovorio kako tu odluku prepušta lokalnim organizacijama SDP-a koje najbolje znaju tko je kakav u svojoj sredini.
Vanja Posavac, koja je osam godina u SDP-u, pred okupljenima je rekla kako će se među ostalim zauzimati za razvoj standarda Bjelovarčana, razvoj komunalne infrastrukture i školstvo prilagođeno potrebama gradskoga gospodarstva.

Najavila je i manju potrošnju ondje gdje je to moguće, manju spomeničku rentu i osnutak Fonda za pomoć gospodarstvenicima.

Istaknula je kako vjeruje u mlade te da je sada Bjelovar grad koji ljudi napuštaju te kako je ih želi zadržati poboljšanjem kakvoće života.