KOSOR OSUDILA HOLOKAUST

'Države postoje da bi štitile svoje građane'

26.01.2011 u 18:20

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je danas poruku u povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust, u kojoj je istaknula kako nas sjećanje na holokaust obvezuje na borbu protiv ugnjetavanja, protiv terora, protiv zla i nečovječnosti, pritom gradeći svijet tolerancije, mira i zajedništva te da ćemo se zato zauvijek sjećati

'Na dan kada se sjećamo najvećeg zločina protiv čovječanstva u našoj novijoj povijesti, teško je pojmiti strahotne razmjere takve tragedije. To što se dogodilo je neoprostivo. To što se dogodilo ne smije se nikada više ponoviti', naglasila je u poruci premijerka Kosor.

Istaknula je kako 'u spomen milijunima nevinih žrtava, zatvaranih, mučenih i ubijenih samo zato jer su bili drugačiji, ponovit ćemo kako je nedopustivo progoniti bilo koga na temelju rasne, religijske ili etničke pripadnosti'.

'U spomen na milijune razorenih obitelji, ponovit ćemo da države postoje kako bi štitile sve svoje građane i njihova ljudska prava i kako osuđujemo bilo koji režim koji ih želi ugroziti. Sjećanje na holokaust obvezuje nas na borbu protiv ugnjetavanja, protiv terora, protiv zla i nečovječnosti, pritom gradeći svijet tolerancije, mira i zajedništva. Zato ćemo se zauvijek sjećati', ističe predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u poruci upućenoj u povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust.