Hrvatska RADE I DALJE NE RADI

Buljubašić je još uvijek zaposlen u HEP-u

  • Autor: V.Brkulj
  • 26.1.2011 12:46:58
  • 26.1.2011 12:27:01

Australski povratnik Rade Buljubašić, za kojega se prošlog ljeta otkrilo da radi u središnjici HDZ-a, a da je na plaći u HEP-u, i dalje je zaposlen u toj tvrtki, i to u Sektoru za termoelektrane, u Odjelu za automatiku i upravljanje

Buljubašić s HEP-ovom tvrtkom kćeri HEP Proizvodnja d.o.o. ima valjani ugovor o radu, a trenutno je na neplaćenom odmoru. Na povratak iz Australije, podsjetimo, kako je sam priznao, nagovorio ga je Ivo Sanader koji ga je očito preko bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka fiktivno zaposlio u toj tvrtki. Kad se doznalo za aferu, Buljubašić je po hitnom postupku izbačen iz HDZ-a, ali je posao u HEP-u zadržao.

Kako doznajemo iz HEP-a Buljubašić je na neplaćeni odmor otišao početkom siječnja i trebao bi se vratiti početkom ožujka. Neplaćeni odmor koristio je i prošle godine, a za njegova trajanja HEP mu plaća doprinose na najnižoj bruto osnovici od 2.600 kuna.

Što je naveo kao razlog za odlazak na neplaćeni odmor, nismo uspjeli doznati, a hoće li, kada i s kojim razlogom dobiti otkaz u sektoru HEP proizvodnja, u ovlasti je direktora te tvrtke Nikole Rukavine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još