JADRANKA KOSOR U RIJECI

'Ne znam što je Čobanković rekao o cijeni goriva'

25.01.2011 u 12:59

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor danas je u Rijeci, prilikom puštanja u probni rad Sustava za nadzor i upravljanje pomorskim prometom, na novinarsko pitanje je li Vlada tražila od Ine da ne povisi cijenu goriva, a što se moglo zaključiti prema riječima ministra Čobankovića, odgovorila 'ne'

'Ne znam što je gospodin Čobanković rekao', kazala je i dodala da potpredsjednik Vlade Čobanković jest zadužen za gospodarstvo, međutim Vlada ima i ministra gospodarstva i Ministarstvo gospodarstva.

'Ina samostalno odlučuje i ima pravo odlučivati o tome kada, s obzirom na sve uvjete, treba podići cijenu, kada ne treba i kada je eventualno može spustiti. Vlada je prema novim načelima izabrala Nadzorni odbor Ine, to su naši članovi, a mi smo to po prvi put za Inu, ali i za druge tvrtke, odnosno za ona poduzeća koja su pretežito u vlasništvu države', rekla je Kosor.

Dodala je da je 'natječaj raspisan prema kriteriju da se što je moguće više depolitiziraju nadzorni odbori te da u nadzorne odbore uđu stručnjaci, što se dogodilo i s Inom'.

'Vjerujem da će to itekako pomoći da ta tvrtka još bolje radi. Na čelu je, kao što znate, gospodin Štern', rekla je premijerka.

Na pitanje kako komentira to što je Hrvatski fond za privatizaciju raspisao treći krug natječaja za privatizaciju Brodogradilišta 3. maj, odgovara da je to bila odluka Vlade.

'Očekujem da će to biti uspješno i da ćemo zaista ispuniti sve uvjete da bismo, što je moguće prije, zatvorili Poglavlje 8. i da bismo završili pregovore. To jedno od najtežih poglavlja, ali uvjerena sam da ćemo uspješno završiti cijeli posao, a ovaj natječaj je na tom tragu i vjerujem da će vijesti biti dobre za sve nas', zaključila je.