JANDROKOVIĆEV FRONT U ZAGREBU

'Holding misli toljagama ići na građane'

25.01.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Dok su SDP-u na pameti samo 'virtualni rad i spinovi', kako kaže predsjednik zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković, njegova se stranka bacila na praktičan rad te osnovala u glavnom gradu devet stručnih odbora. Iako su lokalni izbori još daleko, odmjeravanje snaga u Zagrebu u punom je jeku s obzirom na predstojeće parlamentarne izbore

'Ideja je bila okupiti stručne ljude bilo da je riječ o članovima ili simpatizerima stranke', objasnio je Jandroković te istaknuo kako njih ne zanimaju 'isprazne priče i medijski spinovi nego sadržaj'.


Zagrebački SDP optužio je za neodgovornost prema građanima te za klijentelizam. 'Oni su okupirani sami sobom, svojim foteljama, a takav način vladavine je kontraproduktivan'. Podsjetio je na neprestane sukobe među zagrebačkim socijaldemokratima te kako je u takvoj atmosferi teško detektirati tko je s kime; Bernardić s Bandićem, Bandić s Milanovićem, Čović s Bandićem.

Nakon što je Davor Bernardić u Skupštini Grada Zagreba glasovao drukčije od ostalih zastupnika svoje stranke, Jandroković tvrdi da je njegov legitimitet diskutabilan te da to pokazuje da 'nešto ne štima'.

Holdingovi utjerivači dugova

'Oni misle toljagama ići na građane', ogorčeno je rekao Jandroković osvrnuvši se na novi odbor unutar Zagrebačkog holdinga kojem je zadaća efikasnija naplata dugova od građana. 'Nije u redu da se obaveze ne plaćaju, no paralelno s tim potrebna je racionalizacija troškova Holdinga i poboljšanje usluge', rekao je Jandroković.

Koalicija HDZ-a i Bandića?

Ni nakon opetovanog inzistiranja novinara, Jandroković nije direktno želio odgovoriti je li ovakav scenarij moguć u eventualnim postizbornim križaljkama. Jandroković je objasnio kako je ograđivanje SDP-a od Bandića i njihova tvrdnja o koketiranju s HDZ-om još jedan spin. 'HDZ je najjača stranka, a to će i biti', rekao je Jandroković i istaknuo kako nakon parlamentarnih izbora neće biti potreba za takvim koalicijama.

Promjene u Skupštini

Nakon što je Jasen Mesić postao ministar kulture, na njegovo je mjesto u Gradskoj skupštini sjela Božica Šolić. Potpredsjednica Gradske skupštine umjesto Mesića će biti Danira Bilić koja će ga zamijeniti i u skupštini Trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga, a predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a bit će Margareta Mađarić.

Novi Odbori GO HDZ-a
su sljedeći: Odbor za gospodarstvo i Zagrebački holding (Zoran Šunić), Odbor za komunalno gospodarstvo (Andrija Mikulić), Odbor za zaštitu okoliša i prostorno uređenje (Mario Šiljeg), Odbor za poljodjelstvo, šumarstvo i vodoprivredu (Đurđica Sumrak), Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb (Željko Vidas), Odbor za obrazovanje i šport (Danira Bilić), Odbor za mjesnu samoupravu (Stanko Gačić), Odbor za kulturu, mladež i udruge (Margareta Mađerić) i Odbor za odnose s vjerskim zajednicama (Ivan Čelić).