Hrvatska POZIV HZMO-A

Korisnici dječjeg doplatka moraju obnoviti zahtjeve

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) poziva korisnike doplatka za djecu da do 28. veljače obnove zahtjev za dječji doplatak kako bi ga bez prekida nastavili primati nakon 1. ožujka ove godine

ZAGREB - Zahtjev treba podnijeti područnoj službi HZMO-a prema mjestu prebivališta a može se poslati i poštom, priopćeno je iz Zavoda.

O pravu na doplatak odlučuje se na temelju dohotka kućanstva ostvarenog u 2008. godini, a uz zahtjev se podnosi odgovarajuća dokumentacija.

Pravo na doplatak za djecu, prema odredbama Zakona o doplatku za djecu, mogu ostvariti korisnici čiji dohodovni cenzus iznosi do 50 posto proračunske osnovice, odnosno 1663 kune.

Od 1. siječnja 2009. pravo na doplatak za unučad i drugu djecu uzetu na uzdržavanje mogu ostvariti baka, djed, skrbnik i osobe koje je odredio sud odnosno centar za socijalnu skrb, ako žive s djecom i uzdržavaju ih, bez obzira što djeca imaju roditelje.

Sve informacije o podnošenju zahtjeva za doplatak za djecu mogu se dobiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati i na besplatnom Otvorenom telefonu Zavoda 0800 - 63 63 63 te preko Pozivnog centra - 01/ 4891 - 666, kao i na web stranicama Zavoda - www.mirovinsko.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još