Hrvatska STOP PROGONU

Prosvjed branitelja u Rijeci

Oko stotinu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji okupilo se danas u poslijepodnevnim satima na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci na skupu potpore optuženima hrvatskim generalima i braniteljima, koji se održao pod motom 'Stop progonu hrvatskih branitelja!'

Izrazili su, među ostalim, podršku Anti Gotovini, Branimiru Glavašu i Tomislavu Merčepu, ali i nedavno uhićenom Tihomiru Purdi te Veljku Mariću.

Denis Malnar iz Udruge ratnih veterana – Hrvatski Domobran kazao je da se ne smije praviti razlika između branitelja koji su se borili za čast i spas svoje domovine te, uime prisutnih, izrazio punu podršku braniteljima optuženima za ratne zločine, posebice 'trenutno najranjivijima' – Tihomiru Purdi i Veljku Mariću, koje srbijansko tužiteljstvo tereti za ratne zločine. Također, od Vlade RH i predsjednika Josipovića zatražio je da zauzmu čvršći stav po pitanju zaštite branitelja.

'Hrvatske institucije trebaju stati u našu obranu, jednako kao što smo mi u vrijeme rata branili domovinu. Umjesto mlakog stava kojeg zauzimaju, valjaju iskazati dostojanstvo i ponos te se izboriti za pravdu i istinu. Slijedi nam finale hajke na branitelje koja traje već jedanaest godina, no mi odbijamo biti žrtve poglavlja 23 za ulazak hrvatske u Europsku uniju', poručio je Malnar, koji je današnje okupljanje nazvao 'malim skupom upozorenja' nakon kojeg će uslijediti i veći prosvjedi.

Na mostu su zapalili svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i sve nevine žrtve rata te izmolili molitvu za oslobađanje uhićenih branitelja.

Pjevajući domoljubne pjesme okupljeni prosvjednici uputili su se Korzom prema Vukovarskoj ulici, gdje su zapalili svijeće za žrtve Vukovara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još