ŠIŠLJAGIĆEVA PORUKA:

'Nadam se da će i Jadranka kud i Ivo'

22.01.2011 u 16:36

Bionic
Reading

'Sramotno je da se premijerka Kosor proglašava glavnim borcem protiv korupcije i kriminala. Upravo je ona godinama govorila: 'Kud Ivo, tu i ja.' Nadam se da će tome i biti tako', poručio je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić sa subotnje sjednice Glavnog odbora te stranke u Vukovaru

HDSSB-ovci su se okupili u Vukovaru, nastavljajući tako praksu održavanja sjednice vodećih stranačkih organizacija u svim slavonskim i srijemskim županijama, ali i podupirući listu koju je ta stranka kandidirala za predstojeće izvanredne izbore za vukovarsko Gradsko vijeće. Stranka na vukovarskim izborima očekuje dobar rezultat, iako su tek nedavno reorganizirali stranački ogranak. Rečeno je i da HDSSB ima 270 ogranaka diljem Slavonije i Baranje s više od 35.000 članova.

Ipak, pozornost je izaslanika uglavnom usmjerena na kritike vladajućima, pa je tako Vladimir Šišljagić rekao da 'u HDZ-u postoji više udruženih zločinačkih pothvata koji su doveli do zaduženja države od 46 milijardi eura, 320.000 nezaposlenih, političke korupcije, gospodarskog kolapsa, ali i do stanja u kojem malo tko vidi perspektivu'. Po Šišljagiću, riječ je 'o zločinu protiv hrvatskog naroda i države'.

'HDZ u kontinuitetu vodi državu skoro osam godina i u tom je razdoblju došlo do progona hrvatskih branitelja, kriminalizacije Domovinskog rata, isporučivanja branitelja Haagu, ali i lova na hrvatske branitelje na granicama kao da su zečevi, a da oni ni ne znaju za što su optuženi. Dotaknuli smo dno života zbog HDZ-ova načina vladanja', upozorio je Šišljagić

Posebno je bio ogorčen na Vladine mjere za oporavak gospodarstva, navodeći da je 'skandalozno da u tim mjerama i investicijskim projektima niti jedan nije namijenjen za Slavoniju, Baranju i Srijem', za koje je Šišljagić ustvrdio da 'i nadalje ostaju najnerazvijeniji'. 'HDSSB se od osnutka jasno i nedvosmisleno zalaže za regionalizaciju, decentralizaciju i promjenu poreznog sustava koja bi donijela više novca lokalnoj samoupravi te ravnomjeran razvoj Hrvatske. Nažalost, zbog takvog programa proglašavani smo rušiteljima ustavnopravnog poretka i autonomašima, dok se 92 posto svih poreznih prihoda slijeva u Zagreb, gdje je blagajna puna. Upravo to daje priliku za korupciju i kriminal', zaključio je Šišljagić.

Glavnom odboru HDSSB-a na početku je zasjedanja pročitano pismo jednog od osnivača stranke, Branimira Glavaša koji se nalazi na izdržavanju kazne za ratni zločin u zeničkom zatvoru. Glavaš je još jednom poručio da je nevin osuđen te najavio nastavak borbe za dokazivanje nevinosti. 'Ljubav prema Bogu, hrvatskoj domovini, slavonskom zavičaju i voljenom Osijeku, prema sinu i obitelji, prijateljima, ali prema plemenitoj ideji zvanoj HDSSB, neiscrpni mi je izvor snage, motiva i želje za neodustajanjem i napredovanjem, za nastavkom borbe za pravdu i istinu, za zajedničku borbu za bolji život Slavonije, Baranje i Hrvatske', stoji u Glavaševom pismu.