Hrvatska HRVATSKI LABURISTI UPOZORAVAJU

'Vlada prihvatila Škegrin savjet da se sve rasproda'

Hrvatski laburisti danas su, reagirajući na najave savjetnika premijerke Borislava Škegre "o novoj privatizaciji", upozorili kako Hrvatskoj prijeti totalna rasprodaja i potpuni gubitak privrednog, a potom i političkog suvereniteta.

"Nakon što se rasprodaju HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode, Hrvatske ceste, uz rasprodane banke, telekomunikacije i medije, zaboravite na radnička prava, zaboravite na političke slobode i demokraciju", poručuju u priopćenju Hrvatski laburisti i tvrde da će od toga u konačnici "profitirati strane banke, investicijski fondovi i tajkuni te politika koja im služi".

Tvrdnju o državi kao lošem gospodaru smatraju izgovorom za rasprodaju nacionalnog bogatstva i ocjenjuju da je samo nesposobna vlast loš gospodar. "Škegro Vladu savjetuje – a Vlada, kao bespogovorni poslušnik kapitalista, savjete prihvaća – da se rasproda sve što vrijedi. I to odmah. Rasprodati ćemo, kaže Škegro, HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode, HAC, sve gradske holdinge itd. Ova je hrvatska vlast odlučila ići do kraja te Hrvatskoj ostaviti jedino – ime", stoji u priopćenju.

Ocjenjuju da je "ovo godina totalne rasprodaje koju je najavio Borislav Škegro, savjetnik premijerke Kosor za gospodarstvo, siva eminencija svih proturadničkih poteza Vlade te vjeran zastupnik tajkuna". "Čime ćemo u budućnosti upravljati? Ničime. Ostali smo '90-ih i prvog desetljeća 2000. bez banaka, bez medija, bez Ine, bez telekomunikacijskih i mnogih drugih profitanilnih tvrtki. Sada pak Škegro najavljuje da će Vlada Jadranke Kosor, prije nego što napusti brod koji tone, rasprodati ono što se rasprodati ne smije: šume, elektroprivredu, ceste pa i – vodu", navode Hrvatski laburisti.

"Ovdje se ne radi samo o gospodarskim pitanjima nego i o pitanju suvereniteta Hrvatske. Gospodarski smo suverenitet izgubili kada smo uništili industriju i tržište široke potrošnje prepustili stranim trgovačkim lancima. Financijski smo suverenitet izgubili rasprodajom banaka koje smo na teret naroda prije toga sanirali. Energetski suverenitet smo izgubili prodajom dijela INE i predajom upravljačkih prava strancima. Monetarni suverenitet gubimo deviznom kaluzulom. Rasprodajom po najavi savjetnika premijerke gubimo ono malo suvereniteta kojeg nam je ostalo", zaključuju u priopćenju Hrvatski laburisti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još