NAKON PRIJAVA

Ministarstva pripremaju sastanak s bivšim logorašima

20.01.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Tri ministarstva pripremaju sastanak s predstavnicima Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, nakon što je ta udruga u ponedjeljak započela s podnošenjem kaznenih prijava zbog zlostavljanja u logorima u Srbiji 1991. i 1992. godine

Članovi HDLSKL-a uskoro će se sastati s predstavnicima Ministarstva pravosuđa, Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti te Ministarstva obrane.

Kako je tportalu potvrdila glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić, 'jedna od tema bit će i razmatranje mogućih načina suradnje s hrvatskim braniteljskim udrugama'.

Predsjednik HDLSKL Danijel Rehak rekao je ranije da je udruga posljednjih dana u intenzivnom kontaktu s Ministarstvom pravosuđa, otkako su u ponedjeljak njihovi članovi Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnijeli 15 kaznenih prijava zbog torture u logorima u Srbiji.

Vukovarskim logorašima pridružit će se i osječki članovi HDLSKL, koji su najavili zajedničko podnošenje kaznenih prijava u petak ŽDO-u u Osijeku, najavili su voditelji osječko-baranjske i osječke podružnice te udruge Branislav Škorak i Damir Buljević.