ODVJETNIŠTVO RADI, NI OBITELJ KERUM NE MIRUJE

Ovako će izgledati restoran Fani Horvat!

20.01.2011 u 16:46

Bionic
Reading

DORH još uvijek čeka dokumentaciju na osnovu koje bi mogao poništiti ugovor za kupnju zemljišta na Marjanu, a u međuvremenu je objavljen rezultat natječaja za uređenje ovog područja. Osim restorana i kafića, planiraju se i teniski, košarkaški i odbojkaški tereni, parkiralište i 'trg za manifestacije'

U splitskom Državnom odvjetništvu još uvijek nisu službeno primili očitovanje Županije splitsko-dalmatinske o slučaju Marjan, gdje su proteklih dana temeljito prekopali arhive i ustanovili da zemljište na kojemu tvrtka Fani Horvat Latebra planira graditi ugostiteljski kompleks nije bilo ponuđeno na prvokup. Kako se radi o lokaciji unutar zaštićene park šume prekršen je Zakon o zaštiti prirode, pa se očekuje da će se pokrenuti postupak poništenja dvaju ugovora vrijednih 1,2 milijuna eura.

Formalno, zahtjev za poništenje ugovora mogu podnijeti i Županija i Grad Split, no kako je Hrvatska građanska stranka Željka Keruma ovdje na vlasti, jedini ozbiljan kandidat je upravo Odvjetništvo, koje bi ovaj potez trebalo povući u ime države. Odluka će se donijeti nakon što iz Županije stignu svi potrebni papiri.

U međuvremenu Željko i Fani s procedurom idu dalje: proglašen je pobjednik pozivnog urbanističko-arhitektonskog natječaja koji je raspisala Latebra, a zbog kojega je nastao veliki raskol među splitskim arhitektima. Restoran i kafić, ukoliko se doista budu gradili, izvest će se po projektu splitskog arhitekta Nene Mikulandre.

Objekt će u tlocrtu biti velik nešto manje od 300 kvadrata, a arhitekt tvrdi da 'nijedno stablo zbog njega neće pasti'. Smješten je, dakako, upravo na parcelama u vlasništvu Fani Horvat, dok se na obližnjoj plaži – koja je u državnom vlasništvu i koju se planira dati u koncesiju – planiraju teniski tereni, igrališta za košarku, odbojku na pijesku i stolni tenis, dječje igralište i plato za koturaljke i skateboard.

Projektanti planiraju urediti i obližnje divlje parkiralište, dok na samom vrhu nasutog platoa žele vidjeti i 'društveni trg za ad hoc manifestacije'.