Hrvatska ODVJETNIŠTVO RADI, NI OBITELJ KERUM NE MIRUJE

Ovako će izgledati restoran Fani Horvat!

DORH još uvijek čeka dokumentaciju na osnovu koje bi mogao poništiti ugovor za kupnju zemljišta na Marjanu, a u međuvremenu je objavljen rezultat natječaja za uređenje ovog područja. Osim restorana i kafića, planiraju se i teniski, košarkaški i odbojkaški tereni, parkiralište i 'trg za manifestacije'

U splitskom Državnom odvjetništvu još uvijek nisu službeno primili očitovanje Županije splitsko-dalmatinske o slučaju Marjan, gdje su proteklih dana temeljito prekopali arhive i ustanovili da zemljište na kojemu tvrtka Fani Horvat Latebra planira graditi ugostiteljski kompleks nije bilo ponuđeno na prvokup. Kako se radi o lokaciji unutar zaštićene park šume prekršen je Zakon o zaštiti prirode, pa se očekuje da će se pokrenuti postupak poništenja dvaju ugovora vrijednih 1,2 milijuna eura.

Formalno, zahtjev za poništenje ugovora mogu podnijeti i Županija i Grad Split, no kako je Hrvatska građanska stranka Željka Keruma ovdje na vlasti, jedini ozbiljan kandidat je upravo Odvjetništvo, koje bi ovaj potez trebalo povući u ime države. Odluka će se donijeti nakon što iz Županije stignu svi potrebni papiri.

U međuvremenu Željko i Fani s procedurom idu dalje: proglašen je pobjednik pozivnog urbanističko-arhitektonskog natječaja koji je raspisala Latebra, a zbog kojega je nastao veliki raskol među splitskim arhitektima. Restoran i kafić, ukoliko se doista budu gradili, izvest će se po projektu splitskog arhitekta Nene Mikulandre.

Objekt će u tlocrtu biti velik nešto manje od 300 kvadrata, a arhitekt tvrdi da 'nijedno stablo zbog njega neće pasti'. Smješten je, dakako, upravo na parcelama u vlasništvu Fani Horvat, dok se na obližnjoj plaži – koja je u državnom vlasništvu i koju se planira dati u koncesiju – planiraju teniski tereni, igrališta za košarku, odbojku na pijesku i stolni tenis, dječje igralište i plato za koturaljke i skateboard.

Projektanti planiraju urediti i obližnje divlje parkiralište, dok na samom vrhu nasutog platoa žele vidjeti i 'društveni trg za ad hoc manifestacije'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još