APEL ZA SPAS GOSPODARA VALOVA

Likvidacija Radija 101 kao cilj stečaja?

19.01.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Zbog sumnje da se stečajni postupak Radija 101 ne provodi zakonito te da mu je krajnji cilj nestanak tog kultnog medija iz hrvatskog etera, zaposlenici Radija 101 u stečaju poslali su apel za spas Stojedinice

'Radio 101, neovisna radiostanica, koja se do danas, unatoč svim pritiscima, uspijevala 27 godina održati kao jedini uistinu neovisni medij, uništena je. Devastaciji su kumovali mnogi, najviše neodgovorni suvlasnici, a posljednji udarac zadala je Uprava na čelu s Dragom Perićem, izabrana u studenome 2009. godine, koja je potpuno uništila program i pretpostavke za financijsko funkcioniranje Radija 101', piše u apelu koji su odaslali zaposlenici Stojedinice.

Podsjećaju da su 'zaposlenici Radija 101 posljednju plaću primili za studeni 2009, a doprinose se prestalo plaćati od veljače 2009. Sve su to bili razlozi, uključujući i potpunu devastaciju programa, za pokretanje štrajka, na koji se oglušila i sama Uprava, ali i javnost. Stečaj Radija 101 bio je neminovan'.

'Stečajni upravitelj Branko Petanjek svoju je dužnost preuzeo 11. siječnja 2011. Do današnjeg dana, djelatnici koji su prekinuli štrajk njegovim dolaskom, nisu angažirani na održavanju programa. Naprotiv, novinare i ostale zaposlenike svakodnevno se ponižava i potpuno su obespravljeni', upozoravaju zaposlenici.

Kažu da im se 'prijeti udaljavanjem iz prostorija Radija, a program održavaju nestručni ljudi bez ikakvih ugovora, a koji su bili angažirani tijekom štrajka. Neki od njih su i bivši suvlasnici, zaposleni mahom u vlastitim tvrtkama'.

Zbog svega ovoga, kažu, 'zaposlenici (radnici) Radija 101 u stečaju sumnjaju da se Stečajni postupak ne provodi zakonito te da mu je krajnji cilj nestanak Radija 101 iz hrvatskog etera'.