RASPRAVA O PROGRAMU HRT-A

'Ne želim si kvariti nedjelju Stankovićem'

19.01.2011 u 14:34

Bionic
Reading

Zašto su s programa skinuti 'Latinica' i 'Poslovni klub'? Koja je ciljana publika emisije 'Država, selo, grad' i kolika je njezina gledanost? Zašto se prijenos skijanja na Sljemenu prekinuo radi skijaških skokova? To, a ponajviše kakvo je stanje u Informativnom programu HTV-a, zanimalo je članove Programskog vijeća u raspravi o programu HRT-a u posljednja tri mjeseca

'Aleksandra Stankovića i njegove provokacije branitelja ja nedjeljom ne gledam. Ne želim si time pokvariti nedjeljno poslijepodne. Snimim, pa pogledam naknadno', istaknuo je na početku rasprave Želimir Mesarić.

Osim 'Nedjeljom u 2', Mesarića je zasmetalo i to što su prijenosi sa skijanja sa Sljemena prekinuti zbog skijaških skokova.

'Prijenos ide u 22 zemlje i, umjesto da u svijet pošaljemo sliku zagorskih dvoraca, mi ga prekidamo skokovima', kazao je Mesarić

Novi član vijeća Petar Lovrić, kojemu je današnja sjednica bila vatreno krštenje, mišljenja je da na HTV-u nedostaje crtanih filmova i dječjih emisija.

'Ja sam poduzetnik, dolazim iz HUP-a i većih primjedbi na gospodarske emisije nemam. Mislim ljudima treba tek jasno dati do znanja da ni Vlada ni država ne mogu riješiti sve probleme, nego da je sudbina u njihovim rukama.

Što se tiče programa, mislim da nedostaje dječjih emisija kakva je nekad bila 'Turbo limach show', istaknuo je Lovrić

Hašima Bahtijarija zanimalo je zašto vijećnicima nije dano obrazloženje zbog čega su ukinuti 'Poslovni klub' i 'Latinica', koja je ciljana publika emisije 'Država, selo, grad' te zašto već dvije godine ne dobivaju izvještaje o gledanosti emisija.

'Čemu služi PV ako ne zna takve stvari. Ne mogu se pomiriti s takvim odlukama. Izgleda kao da iza svega stoje nečiji interesi', ustvrdio je Bahtijari

Odgovor na tražena pitanja nije dobio jer v.d. glavnog urednika Informativnog programa Renata Kunića na sjednici nije bilo, a njegova zamjenica Marija Topić-Crnoja odgovore na to nije mogla dati jer ih nije znala.