PROTUUSLUGA, POSREDNIŠTVO ILI ŽRTVA?

Tajkun Marijan Primorac kupio je BMW Sanaderu

Bionic
Reading

Tajkun Marijan Primorac kupio je BMW bivšem hrvatskom premijeru i aktualnom salcburškom uzniku Ivi Sanaderu, neslužbeno su doznali HTV i Večernji list, a istražitelji su to navodno otkrili nakon što su pritisnuli Primorca

Riječ je o BMW-u u kojem se Sanader vozio između 2004. i 2007. godine, a koji će kasnije naslijediti BMW navodno dobiven od Roberta Ježića, prenio je HTV u 'Dnevniku 3'.

Primorac, jedan od 50 najbogatijih Hrvata, javnosti je postao poznat zbog svojeg sina koji je kao 17-godišnjak 2002. godine BMW-om ubio dvije srednjoškolke u Makarskoj, Anu Andrijašević i Katu Erceg, no optužbi je oslobođen jer je, prema obrazloženju suda, iz 'društveno prihvatljive obitelji'.

Pitanje koje visi u zraku jest: je li Sanader taj BMW dobio kao protuuslugu s obzirom da je iste godine Primorčev sin oslobođen optužbi za ubojstvo u prometnoj nesreći, ili je samo bio Sanaderova žrtva? Naime, Primorac je Sanaderu kupio BMW-u u vrijeme dok se njegovom sinu sudilo za smrt makarskih srednjoškolki.

Večernji list pak spominje da se u sklopu informacije o Primorčevu darivanju BMW-a provlači i priča po kojoj iza darivanja BMW-a Sanaderu zapravo stoji Primorčev prijatelj Jadranko Prlić koji je u to vrijeme otpremljen u Haag.

Motiv bi navodno bio da Prlić ishodi za sebe i ostale suoptuženike bolji tretman i eventualnu pomoć kod hrvatskih vlasti koje nisu pokazale interes za njegovu sudbinu.