SMJENA ZBOG CRNIH FONDOVA

Kosor 'kuha' rigorozan zakon o sprječavanju sukoba interesa

18.01.2011 u 19:38

Bionic
Reading

Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo je o potpuno novom zakonu o sprječavanju sukoba interesa koji će biti rigorozniji od dosadašnjega, obuhvatit će širi krug ljudi, omogućit će drukčije funkcioniranje i bit će u potpunosti depolitiziran, izjavila je nakon sjednice predsjednica HDZ-a i predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor

'Tijelo koje će odlučivati o sukobu interesa, o tome ima li ga kod nekog dužnosnika ili nema, bit će u potpunosti depolitizirano', rekla je Kosor novinarima dodavši kako taj prijedlog zakona još trebaju doraditi i uskladiti s partnerima, ali bi on, kaže, svakako trebao ići u hitnu proceduru.

Očekuje brzo usuglašavanje oko toga zakona te da će početkom idućeg mjeseca on biti izglasovan u Hrvatskom saboru. Istaknula je kako novi zakon o sprječavanju sukoba interesa donosi dosta novosti te će 'zaista biti rigorozan'.

Na pitanje kada se može očekivati objava plana privlačenja investicija u hrvatsko gospodarstvo, predsjednica HDZ-a je odgovorila da će ovaj tjedan, najvjerojatnije u četvrtak, govoriti o novim potezima vlade. Kosor je negativno odgovorila na upit je li Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo o unutarstranačkim izborima.

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak izvjestila je novinare da je na prijedlog Predsjedništva HDZ-a Kruno Mesarić izabran za novog zamjenika glavnog tajnika HDZ-a umjesto Josipa Šarića. Dodala je da se na Predsjedništvu stranke razgovaralo i o pripremama za sabor zajednice žena, koji će biti 29. siječnja 2011.

Navodno se nije razgovaralo o problemima koji drmaju HDZ, poput položaja Vladimira Šeksa, kojega već danima proziva Amnesty International za ratne zločine. S druge strane, zanimljivo je da je s pozicije zamjenika glavnog tajnika HDZ-a smijenjen Šarić. On se, naime, spominje kao potencijalni svjedok oko crnih fondova iz ere Ive Sanadera. U HDZ-u su nam rekli da Šarić odlazi isključivo zbog odlaska na novu dužnost.