PRIJEVREMENI IZBORI

Vukovarci će nove vijećnike birati s čak 16 lista

17.01.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Vukovara, koji će se održati u nedjelju, 6. veljače, birači će pred sobom imati čak 16 stranačkih, koalicijskih ili nezavisnih lista

Vodeće liste koje pretendiraju na najviša mjesta u Vijeću predvodit će 'glavni igrači', pa će prvi na listi SDP-a, koji na izbore izlazi u koaliciji s HNS-om, biti gradonačelnik Željko Sabo, listu HDZ-HSS predvodi Damir Barna, dok će prvi SDSS-ovac, kao što je to bilo i na svim lokalnim izborima do sada, biti predsjednik stranke Vojislav Stanimirović. Osim njih, liste će imati i HSP Dr Ante Starčević, HSP, DC, HSLS, HSU, HDSSB, Hrvatski laburisti, Demokratska stranka slavonske ravnice i Nova srpska stranka. Umirovljeničku populaciju predstavljat će lista Blok Umirovljenici zajedno, a na izbore izlaze i tri nezavisne liste, među njima i lista koja će zastupati interese vukovarskih stanara.

Hrvatska Vlada raspustila je Gradsko vijeće Vukovara početkom prosinca i za svoju povjerenicu do provedbe izvanrednih izbora i konstituiranja novog Vijeća imenovala Ivanu Azenić-Dubravčić. Iako nije službeno objavljeno, razlog raspuštanja bilo je nekonstituiranje Vijeća do kraja, odnosno neimenovanje devetog vijećnika iz redova srpske manjine. Do raspuštanja, u Gradskom vijeću Vukovara sjedilo je 13 vijećnika SDP-a, 11 vijećnika HDZ-a, tri su bila iz SDSS-a te još dva predstavnika HSP-a Dr. Ante Starčević.